Je haar drogen met een hydrofiele luier

Hydrofiele luier: ze staan standaard vermeld op iedere babyuitzetlijst en ze zijn populair vanwege de eindeloze mogelijkheden. De absorberende katoenen stofjes, genaamd hydrofiele luiers, zijn niet alleen geschikt als knoei-doekjes, speeldoekjes of voor het afdrogen van de babyhuid. Ze zijn namelijk ook ideaal om je haar mee droog te maken!

Handdoek vs. hydrofiele luier voor je haar

Het gebruik van een handdoek om je haar droog te maken wordt steeds vaker afgeraden. Dit voorkomt namelijk het scrub-effect dat je krijgt wanneer je met je handdoek over je haar wrijft. Omdat je haar, wanneer het nat is, al kwetsbaar is, wil je dit natuurlijk voorkomen. Veel vrouwen stappen daarom over op de T-Shirt Drying method om hun haar droog te maken. Een simpele katoenen T-shirt haalt dan het vocht uit je haar. Nu ben ik zelf van een T-shirt overgestapt op de hydrofiele luiers. Laatst kon ik geen t-shirt vinden. Toen besefte ik dat ik met een hydrofiele luier hetzelfde zou kunnen bereiken. De doeken zijn dun, volledig van katoen en precies groot genoeg om op je hoofd te binden. Het maakt niet uit of je je natuurlijke krullen draagt of juist een relaxer in je haar hebt; de katoenen doekjes zijn geschikt voor het drogen van ieder soort haartype.

Hoe gebruik je de hydrofiele luiers voor je haar?

  1. Net als met een T-shirt kun je de hydrofiele luiers op twee manieren gebruiken: Neem telkens een handje vol haar en droog dit met de hydrofiele luier. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het doek. Je kunt een soort van deppende beweging maken.
  2. Je kunt de hydrofiele luier ook over je hele haar wrappen. De meeste hydrofiele luiers hebben een afmeting van 60cm x 60cm of 110cm x 110 cm. Laat het doekje ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen. Daarna zou je je haar aan de lucht verder kunnen drogen.

Waar kun je de hydrofiele luiers kopen?

Hydrofiele luiers zijn in allerlei leuke kleurtjes en prints te verkrijgen. Op zich kun je voor je haar gewoon simpele witte kopen. Probeer het eens bij HEMA of online via BOL.com