Je haar stijl maken? Gebruik eerst deze producten!

Experimenteren met je haar is hartstikke leuk. Twist-outs, braid-outs, bantu-knots en verschillende beschermende haarstijlen. We kunnen zoveel met ons haar. En soms is het ook leuk om het eens steil te maken. Niet te vaak, maar eens per maand kan geen kwaad. Zo kun je je voorbereiden op mooi steil haar, zonder dat je haar er teveel onder gaat lijden:

Deep conditioner (proteïne)

Echt waar: goed gevoed haar is een absolute must voordat je je haar steil gaat maken. Je kunt het beste kiezen voor een proteïne conditioner. Proteïne ligt in het diepste van je haar en bindt aan de waterstofmoleculen H2O (water). Deze krachtige band zorgt ervoor dat het haar vocht vasthoudt en hydrateert. Proteïne helpt vocht in het haar te behouden, waardoor je haar weer sterker wordt. Een proteïne conditioner is dus een goede voorbereiding op hitte in je haar.

Leave-in conditioner

Na het wassen en conditionen, zul je uiteraard een leave-in conditioner moeten gebruiken om je haar te hydrateren én te beschermen tegen de hitte. Kies bijvoorbeeld voor een leave-conditioner met keratine. Dit zorgt ervoor dat je haar sterker wordt en geeft de stijltang minder kans om je haar te beschadigen.

Serum

Als laatste gebruik je een serum voor je haar. Het serum breng je aan net voordat je je haar gaat tangen. Een serum is een siliconen product. In tegenstelling tot olie, dringt een serum niet diep het haar binnen. Het brengt een beschermend laagje om je haar. Daarnaast voorkomt het pluizen en geeft het je haar een mooie glans.

Slimmer je haar stijl maken

Je kunt na het wassen direct je haar stijl maken, maar je kunt je haar ook eerst stretchen. Dit kan je doen door je haar te vlechten (in 4 of 6 vlechten). Op deze manier zijn je (kleinere) krullen er al een beetje uit en hoef je minder lang een föhn te gebruiken om het haar steil te krijgen. Mocht je niet zoveel tijd hebben, probeer dan de tension method om je haar droog te föhnen. Hier gebruik je geen borstel en leg je minder druk op je haarstrengen. Doe hierbij ook de föhn op de laagste stand en eindig met de 'cool' stand. Probeer niet te vaak de stijltang te gebruiken. En als je het toch doet, doe het dan goed en bereid je haar voor. Good luck!
foto: popsugar