Je haarlijn weer laten groeien met gember

Gember blijkt het perfecte product om je haargroei weer te stimuleren. Handig, want waarschijnlijk heb je het gewoon in de keuken liggen. Net zoals vele andere ingrediënten uit de keuken, kan je veel voordelen halen uit het gebruik van gember voor je haar!

De voordelen van gember

Gemberwortel bevat magnesium, fosfor, kalium en vitaminen die je haar sterker en gezonder maken en zorgen voor meer glans. Daarnaast stimuleert het de haargroei. Super dus voor wanneer je haarlijn dunner is geworden en je met natuurlijke producten je haar weer wilt laten terug groeien.

Gember in je haar

Je kunt de gemberwortel op verschillende manieren in je haar doen. Zorg er wel eerst voor dat je test of je geen allergische reactie krijgt. Je weet het namelijk maar nooit. Kan jouw huid er wel tegen, dan kun je een van deze recepten proberen: 1. Puur natuur Snijd de gember in kleine stukjes en pers met je hand een klein beetje van het sap eruit. Gebruik je vingertoppen om het sap langs je haarlijn en hoofdhuid te smeren. Dit is de meest simpele manier om gember direct op je haar te gebruiken. 2. Pre poo behandeling Rasp de gemberwortel heel fijn en mix dit met jojoba olie. Smeer je haar er volledig mee in en vergeet natuurlijk je hoofdhuid niet. Laat het geheel voor ongeveer 30 minuten intrekken, alvorens je je haar met shampoo wast. 3. Pree poo behandeling #2 Snijd je gemberwortel in kleine stukjes en gooi ze in een blender. Voeg daar water aan toe en mix het geheel. Je krijgt nu een dikke substantie. Pak dan een hydrofiele luier (of een andere katoenen doek) en plaats je mix in het midden van de doek. Rol de doek op zodat je deze aan beide uiteindes vast hebt. Begin dan heel hard te draaien (beide uiteindes in tegengestelde richting) boven een bak. Blijf het draaien en twisten, totdat je alle sap eruit hebt gehaald. Gebruik deze sap vervolgens voor je hoofdhuid en laat het vijf tot tien minuten intrekken. Daarna was je je haar zoals je gewend bent.

Gember kopen

Gember vind je in vrijwel iedere supermarkt. Je hebt echt maar één wortel nodig om gebruik te kunnen maken van deze haarrecepten. Gebruik dus niet de gember in poedervorm, maar gewoon de natuurlijk gemberwortel.

Een vollere haarlijn

Natuurlijk zijn er nog tal van andere manieren waarop je kunt proberen je haarlijn weer terug te laten groeien. Jamaican Black Castor Olie schijnt bijvoorbeeld wonderen te verrichten. Maar ook de manier waarop jij je eigen haar behandelt, speelt een belangrijke rol. Zorg daarom voor zo min mogelijk spanning bij de haarlijn door je paardenstaart of knot iets minder strak te maken. Wees dus lief voor je haarlijn! Nog meer tips voor een gezonde haarlijn? Lees dit artikel én dit artikel Succes!
Photo by Pixabay from Pexels Bronnen: 1, 2