Juicing | haargroei recept

juicing_c Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een sapcentrifuge. Heerlijk om te experimenteren met het maken van eigen sapjes. Juicing, zoals het heet, is de laatste tijd erg populair en je hoort er steeds vaker over. Het is een goede manier om al je vitamine binnen te krijgen. Je kunt in plaats van het eten van twee stukken fruit en 2 ons groente(aanbevolen), alles in een blender stoppen en als sapje drinken. Dat is perfect als je van jezelf weet dat je niet aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit toe komt. Toen ik eenmaal de sapcentrifuge thuis had staan, ging ik direct op zoek naar een recept dat de haargroei bevordert.Ik had al eerder wat groentesapjes gemaakt met spinazie bijvoorbeeld, maar dat vond ik niet zo'n succes. Ik eet liever een bord spinazie of broccoli dan dat ik het in de centrifuge gooi. Ik had al snel een recept gevonden waarvan ik dacht dat die wel oké zou zijn:
  • 1/2 komkommer
  • 5 grote wortels
  • 1 appel
ingredienten Komkommer is heel goed voor je haar (en ook voor je huid). De silicium en zwavel in komkommer is vooral nuttig voor het bevorderen van de haargroei. De voordelen van wortelen zijn o.a. de verbetering van de conditie van je hoofdhuid, stimuleren van de haargroei en het verlengen van de groeifase van de haarcyclus. En wist je dat appels ook vaak in haarproducten worden gebruikt? (bron). Ik koos voor een groene appel, omdat die - als sap- een lekkere smaak toevoegt. juicing_ Na het wassen en snijden van de ingrediënten, kan het juicen beginnen! Wat ik handig vind, is dat je het fruit en de groenten niet hoeft te schillen. Schillen en pitjes komen in een afvalreservoir terecht. Dus je kunt gewoon hele appels erin doen (niet dat ze in hun geheel in die van mij passen...). Sinaasappels moet je trouwens wel eerst schillen, tenzij je de bittere smaak van de schil niet erg vindt; ). sap_juicing ..en dan heb je sap! Helemaal oranje door de wortels. Zoals je ziet, nog net geen halve liter. Ik vind het best wel een nadeel dat er zo weinig sap uit komt, uit zoveel fruit. Wil je een hele week elke dag een sapje kunnen maken, dan moet je wel heel veel fruit en groenten inslaan! pulp_juicing Alles wat overblijft komt in het afvalreservoir terecht. sapje_fles Klaar! En dan even proeven...mmmmm....Het is even wennen, maar dit sapje kan er wel mee door. Ik vind vooral dat de komkommer er een lekker fris smaakje aan geeft. Het is het eerste groenten sapje dat ik wel vaker zou kunnen drinken. Ik bewaar mijn sapje in een glazen flesje. Je kunt het beste je sap direct opdrinken. Zelf vind ik het best veel werk om elke ochtend een sapje te maken en weer alle onderdelen van de sapcentrifuge af te wassen. Dus je kunt ook sapjes bewaren in de koelkast of vriezer. Al wordt dit niet aangeraden. Als je dit toch wilt doen, vul dan een glazen fles met sap helemaal vol. Er moet zo min mogelijk lucht bij komen. Het sapje kun je dan 24 uur bewaren in de koelkast. (bron) En..Maak jij al je eigen sapjes? Heb je lekkere recepten? Deel ze dan hier!