Brazilian keratine behandeling of relaxers?

glad haar

Je krullen omtoveren in gladde, steile lokken kun je op verschillende manieren doen: door het te föhnen of een stijltang te gebruiken. Deze twee opties zijn effectief, maar houden je haar slechts enkele dagen steil. Wil je voor een langere periode genieten van steil haar? Dan kom je al gauw uit bij een relaxer of (brazilian) keratine behandeling. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee? Wat is een relaxer? organic_root_stimulator_ors Met een relaxer wordt je haar door een chemisch proces steil gemaakt. Je krullen verdwijnen dus volledig, waardoor je haar makkelijker kambaar is. Omdat je haar natuurlijk blijft groeien, komen je krullen weer terug. Dit maakt dat je de behandeling om de 6-10 weken weer moet herhalen. De relaxers is momenteel nog steeds een populaire methoden om het haar glad te krijgen. Wat is een Brazilian Keratine behandeling?

Keratine

Het hoofdingredient van een Brazilian keratine behandeling is keratine. Dat is een bouwstof die bij iedereen in het haar zit. Je hebt deze stof nodig om sterk, gezond en glanzend haar te verkrijgen. Echter, kenmerkend aan het krullend haartype is dat deze vaak minder keratine bevat dan steil haar. Door het toevoegen van deze extra keratine, wordt je haar minder pluizig, waardoor het makkelijker te behandelen is. En dat alles, zònder je eigen haarstructuur te veranderen. Nu vraag je jezelf vast af: een Brazilian Keratine behandeling is toch juist een behandeling die je haar steil maakt? Het antwoord daarop is 'nee'. Dit is namelijk één van de misverstanden over de keratine behandelingen. Je kunt een keratine behandeling namelijk ook ondergaan om je haar sterker en minder pluizig te maken. De behandeling maakt echter het steilen van je haar met een tang of een föhn veel gemakkelijker. Je bent namelijk veel sneller klaar met het tangen en/of föhnen van je haar. Vandaar ook dat de laatste stap van een keratine behandeling het steil maken van het haar is. Dit doen ze in een kapsalon met een stijltang. Het resultaat is heerlijk zacht, glad en handelbaar haar.

Brazilian Keratine behandeling versus Relaxers

  • Hoevaak moet ik de behandeling doen? De Brazilian Keratine behandeling blijft ongeveer 12 weken in je haar zitten. Een relaxer kan wel een jaar in je haar blijven zitten. Echter, gemiddeld na 6 tot 10 weken krijg je al uitgroei, waardoor je weer een behandeling moet ondergaan (door je relaxer te 'stretchen' kun je langer van steil haar genieten. Lees daar hier meer over).
  • Zijn de behandelingen gevaarlijk? Er bestaan Keratine behandelingen waarbij formaldehyde wordt gebruikt. Hierover ontstond enkele jaren geleden nogal wat ophef, omdat formaldehyde slecht is voor zowel de gezondheid van de haarstylist als dat van persoon die de behandeling ondergaat. Vraag altijd aan jouw kapper of hij een behandeling gebruikt zonder formaldehyde. Relaxers worden gezien als een 'minder veilige' manier om je haar glad te maken, omdat alle relaxers chemicaliën bevatten die je haarstructuur volledig veranderen, waardoor je haar droger en dus breekbaar wordt. Haar dat is gerelaxed moet daarom altijd extra goed worden verzorgd.
  • Hoeveel moet ik betalen voor een behandeling? Voor een brazilian keratine behandeling betaal je in een kapsalon gemiddeld tussen de €150,- en €250,-. Een relaxer kost tussen de €50 en €90,- per behandeling.
  • Kan ik mijn haar kleuren? Heb je je haar gekleurd? Je kunt dan wel een keratine behandeling ondergaan. Wanneer je een relaxer hebt, wordt dit meestal afgeraden. Wil je het toch een kleurtje geven? Zorg er dan voor dat je je haar voorziet van voldoende moisture.
  • Welke van de twee behandelingen maakt mijn haar gladder en steiler? Relaxers maken je haar direct super steil en glad. Een keratine behandeling doet dat niet. Na deze behandeling behoud je je krullen, Daarom moet je het na de behandeling tangen of föhnen (door de behandeling gaat dit wel stukken gemakkelijker).
  • Wat voor soort haarproducten moet ik gebruiken na een behandeling? Wanneer je een keratine behandeling hebt gedaan, moet je sulfaat vrije haarproducten gebruiken, anders is de keratine er zo weer uit! Pas ook op met zeewater. Het zoute water zit namelijk vol met Sodium Chloride; ook een stof die ervoor zorgt dat je alle keratine uit je haar 'wast'. Kies je voor een relaxer, dan hebben haarproducten met sulfaten erin niet direct invloed op het steil blijven van je haar. Je krullen komen gewoon terug zodra je de relaxer eruit laat groeien.
Bron & bron

Wat kies jij? De keratine behandeling of een relaxer?

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!