Kleur je haar donker met thee

Van nature heb ik donkerbruin haar, maar ik heb vaak verlangd naar echt zwart haar. Het gezegde dat men dus nooit tevreden is met wat men heeft is dus volkomen waar. Omdat ik mijn haar al relax, begin ik niet aan kleuren (teveel chemicaliën). Een kleurspoeling zou wel uitkomst kunnen bieden, maar zwarte thee werkt (bijna) net zo goed!

Naast het feit dat zwarte thee goed is tegen haaruitval, het haar dikker maakt en de haargroei stimuleert, kan je het ook gebruiken om je haar tijdelijk donker te kleuren. Na verloop van tijd zal de kleur weer verdwijnen. Aan de slag! Dit heb je allemaal nodig:
  • 3 eetlepels losse zwarte thee blaadjes of 3 zakjes zwarte thee
  • Ongeveer 4 bekers water
Instructies
  1. Kook de losse theeblaadjes of theezakjes in water voor ongeveer 45 minuten. Je kan het vuur ook uitmaken en de thee voor een paar uur laten intrekken voor een nog sterker effect.
  2. Shampoo je haar met je favoriete shampoo, condition je haar zo nodig.
  3. Giet de zwarte thee-mix beetjes bij beetjes over je haar.
  4. Als je klaar bent bedek je je haar 30 minuten onde een plastic (douche)kapje, spoel je haar daarna met lauwwarm water.
  5. Style het haar zoals gewoonlijk
Let op, deze methode is niet aan te raden als je overgevoelig bent voor caffeïne of last hebt van hoge bloeddruk. Het caffeïne gehalte van zwarte thee is namelijk hoger dan een kop koffie en het wordt zo rechtstreeks door je hoofdhuid opgenomen.