Kokosolie en castorolie als oog make-up remover

kokosolie en castorolie als oogmakeup remover-6 Heb je net je laatste beetje make-up remover gebruikt en geen reserve pot meer in de kast liggen? Geen nood! Met een aantal oliën kom je namelijk heel ver. Zo kun je met een mix van kokosolie en castor olie heel gemakkelijk je (oog) make-up verwijderen. Zo doe je dat
  1. Mix een klein beetje castorolie met kokosolie in een kommetje.
  2. Gebruik vervolgens een wattenschijfje en veeg voorzichtig je oogmake-up van je gezicht af
  3. Je kunt de olie op je gezicht laten, zodat het lekker kan inwerken (een heerlijk zachte huid in de ochtend!), maar je kunt daarna ook je gezicht reinigen met een tonic of een andere gezichtsreiniger.
kokosolie en castorolie als oogmakeup remover-2 kokosolie en castorolie als oogmakeup remover Ik heb hier niet heel erg veel make-up op: mascara (Maybeline The Colossal 100% black) en een eyeliner (Maybeline Line Stiletto liquid Eyeliner Blackest Black), daarnaast heb ik mijn wenkbrauwen iets ingekleurd met een wenkbrauw potlood. kokosolie en castorolie als oogmakeup remover-3 De kokosolie-castorolie mix smeer ik op een wattenschijfje. Een klein beetje wrijven en voila: je make-up gaat er af. kokosolie en castorolie als oogmakeup remover-4 kokosolie en castorolie als oogmakeup remover-5 Je huid blijft natuurlijk wat vettig door de oliën. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het wattenstaafje iets los laat, waardoor je kleine witte stukjes op je huid kunt zien. Dit kan ook afhangen van de kwaliteit van het wattenschijfje natuurlijk. Om dit helemaal te voorkomen, kun je in plaats van een wattenschijfje ook een washandje gebruiken. Ik koos ervoor om mijn gezicht daarna te wassen met black soap. Andere varianten Heb je geen kokosolie in huis, of gebruik je het liever niet? Vervang de kokosolie dan voor arganolie. Ook deze combinatie werkt heel goed als make-up remover.