Kokosolie voor het bleken van je haar?

Kokosolie is de ‘holy grail’ onder de natuurlijke verzorgingsproducten. Er zijn talloze verschillende methodes waar je het voor zou kunnen gebruiken. Je kan het gebruiken voor het wassen van je gezicht, voor je verkleurde nagels of als oog make-up remover. a93ab7641069e7d6430d8c285ceaf872 Maar wist je dat je kokosolie kan gebruiken als beschermer tijdens het ontkleuren van je haar? Ik weet nog dat ik een jaar of 16 was toen ik een stuk van me haar mocht ontkleuren. Ik vind blond haar prachtig. Vooral bij meiden met krullend haar. Als ik had geweten wat ik nu weet, waren de beschadigingen mij gespaard gebleven. Het is namelijk bewezen dat kokosolie als beschermer functioneert, voor je je haar gaat ontkleuren. De kokosolie zorgt er namelijk voor dat er een laagje ontstaat om het haar heen, waardoor deze beschermt blijft. Hoe werkt het? Kokosolie gaat de chemische reactie tegen, die opgewerkt wordt door het gebruik van waterstofperoxide. 757fc9fc1a53d888d4bd4a0ec0d2533d Hoe te gebruiken? 1. Smeer je hoofdhuid en haar volledig in met kokosolie. 2. Laat de kokosolie een nachtje intrekken. Vergeet niet om je haar te bedekken met een douchemuts of plastic kapje. 3. Ontkleur je haar met de kokosolie er nog in. Wat doet het met je haar? Het idee is dat de extra olie een natuurlijke 'build-up' nabootst. (Net als bij het gebruik van een relaxer. Je wast je haar een aantal weken niet zodat je haar 'vuil' genoeg is). De build-up beschermt het haar en hoofdhuid, waardoor er geen schade zal onstaan tijdens het ontkleuren. Sommige vrouwen hebben ervaren dat door het gebruiken van kokosolie het haar sneller lichter werd, dan wanner ze deze methode niet zouden toepassen. Wellicht ga ik deze methode ooit toepassen wanner ik besluit mijn haar te gaan verven. 48dad25d68307a67ff11f36c8cd5db0e

Kende jij deze methode al? Ga jij het uitproberen? Of heb je het al eens uitgeprobeerd? Please, do tell...

Foto's via Pinterst