Krullen knippen met deze 3 kniptechnieken

Te kort, niet in de juiste vorm of ongelijk geknipt. Helaas staan veel vrouwen met kroes en krullend niet te springen om een knipbeurt bij de kapper. Zelf de schaar in het haar doen lijkt dan de enige oplossing. Maar niet ideaal, want er gaat niets boven een professionele knipbeurt, toch? De afgelopen jaren zijn er verschillende kniptechnieken ontwikkeld, die ook bij (krullen)kappers te boeken zijn. We bespreken er drie:

Devacut
Laten we beginnen met de bekendste en populairste kniptechniek: de Devacut. De Devacut werd ontwikkeld door Lorraine Massey. Zij is eigenaar van Devachan Salons in Amerika en schreef ook het bekende boek Curly Girl Method. 

De Devacut wordt uitgevoerd op droog, gehydrateerd haar. Omdat geen één krultype hetzelfde is, wordt het haar krul voor krul geknipt. Dit is belangrijk, want jij kan ook meerdere krultypes hebben. Hoe sterker je krul, hoe meer het haar krimpt. Door het droog en krul voor krul te knippen, kan je kapper een betere inschatting maken van de lengte die eraf wordt gehaald. Op deze manier verwijnt gemakkelijk één van je grootste angsten: namelijk dat je haar te kort geknipt wordt. Een goed uitgevoerde Devacut zorgt voor behandelbaar haar én gedefinieerde krullen. Geen wonder dat er zoveel fans zijn van deze kniptechniek.

The Ouidad Carve & Slice Technique
Ouidad startte in 1984 als eerste in New York een haarsalon dat zich alleen richtte op klanten met krullend haar. Tegenwoordig is Ouidad ook bekend vanwege hun uitgebreide haarproductenlijn voor kroes en krullend haar. In de salon werd hun kniptechniek ontwikkeld. 

In tegenstelling tot de Devacut wordt de Carve & Slice technique van Ouidad juist op vochtig haar uitgevoerd. Ouidad is van mening dat door vochtig haar de natuurlijke krulpatroon beter te herkennen is. Hierdoor kan een haarstylist het haar beter knippen. Tijdens het knipproces wordt er een pluk haar vastgepakt en geschud om zo de natuurlijke krulpatroon zichtbaar te maken. Het haar wordt in laagjes in een hoek geknipt. 

Rëzocut
En dan is er ook nog de Rëzocut. Deze is bedacht door krullenexpert Nubia Suarez, die jarenlang heeft gewerkt met de eerder benoemde Devacut en Carve & Slice techniek van Ouidad. Zij is van mening dat deze technieken niet voor elke krultype geschikt zijn. Daarom ontwikkelde zij een kniptechniek die dat – volgens haar - wel is. 

De Rëzocut creëert een vorm die niet alleen werkt voor je gezicht structuur, maar die jou in staat stelt om de lengte te behouden (als je dit wenst). Je krullen worden met de Rëzocut in een rechte lijn geknipt. Op deze manier kan je het haar zowel krullend als steil dragen, iets wat bij een Devacut vaak niet mogelijk is. 

Met de Rëzocut behoudt je dus de lengte (indien gewenst), wordt een mooie vorm geknipt en krijgt je haar meer volume.