Je lacewig closure kleuren met thee

Wist je dat thee niet alleen goed is om te drinken of haaruitval mee te verminderen? Je kunt het ook ook gebruiken om je lacewig closure mee te kleuren. Dit doe je zodat het dezelfde kleur krijgt als je hoofdhuid en je lacewig nóg natuurlijker oogt. Closures bedekken je kruin. Er zijn verschillende soorten en maten lacewig closures te koop. Eén van de meest bekende closures zijn de silk base closures. Deze bieden veel stylings opties en zijn erg stevig. Daarnaast zijn de knopen nauwelijks zichtbaar en is de silk base erg luchtig voor je haar. Als je een lacewig closure gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het perfect matcht met de kleur van je hoofdhuid. Daarom wordt altijd geadviseerd om deze te kleuren. Dit zorgt voor meer plezier met het haar en minder aandacht naar je closure. Het kleuren van je closure kan op verschillende manieren. Jouw voorkeur is natuurlijk heel persoonlijk. Je kunt het met make-up kleuren of simpelweg haarverf gebruiken. Misschien is de Tea Bag Method ook wel iets voor jou?

Lacewig closure kleuren met de Tea Bag Method

Oke, als je aan de slag wil met het kleuren van je lacewig closure met thee, moet je van tevoren ervoor zorgen dat de knopen van je closure zijn gebleekt. Daarna kun je aan de slag met het kleuren. Je hebt het volgende nodig:
  1. Zwarte thee
  2. Kommetje
  3. Haardroger
Hoe kleur je je closure? Doe kokend water in een kommetje en dompel zo'n 2 tot 4 theezakjes in het water. Laat de zakjes in het kommetje totdat de thee zwart is. Doe dan de closure in het kommetje en laat het zo'n 10 minuten intrekken. Spoel de closure uit. De thee is een soort proteïne behandeling voor het haar. Het kan zijn dat het haar een beetje hard aanvoelt. Je kunt er daarom voor kiezen om het haar nog te wassen met shampoo en daarna een moisturizing conditioner te gebruiken. Droog het haar daarna met een föhn om het resultaat te bekijken (als het nat is, lijkt het namelijk donkerder). Wat als de kleur te licht blijkt te zijn? Mocht de kleur toch iets lichter zijn dan je zou willen, herhaal het kleuren met thee dan. Je kunt ook een schepje koffie toevoegen als de kleur nog steeds te licht is Wat als de kleur te donker blijkt te zijn? Laat de closure voor een tijdje in een kommetje met warm water en shampoo. Dit zou de kleur iets lichter moeten maken.

Video

Op YouTube vind je talloze video's over het kleuren van je closure. Bekijk deze tutorial. Het zal je helpen! Bekijk hier ook gelijk een goed filmpje voor het plaatsen van je lacewig.

Welke methode gebruik jij om je lacewig closure te kleuren?