Meg's Blog | Mijn eerste crochet braids!

Op mijn verlanglijstje voor 2014 stond dat ik heel graag crochet braids wilde laten zetten. En ik kan dat nu van mijn lijstje afstrepen. De crochet braids zitten nu in mijn haar en ik moet zeggen: het is even wennen! Ik ben natuurlijk niet zoveel haar gewend, maar het ziet er wel heel mooi uit en ik denk dat ik er wel veel mee kan. Het is in elk geval heerlijk dat ik gewoon mijn hoofdhuid nog kan voelen en mijn eigen haar heel simpel kan moisturizen. Crochet braids kun je met elk haar doen; stijl, krullen en kort en lang. Ik twijfelde eerst nog tussen de steile kanekalon hair(die ene waar je ook box braids mee kunt vlechten)of krullend haar. Ik heb uiteindelijk voor synthetische krullen gekozen. De reden was, omdat de steile kanekalon hair teveel werk zou zijn (denk ik). Om het mooi te krijgen, moet je dan toch elke avond (of in elk geval meerdere keren per week) je haar vlechten of in roller zetten voor je gaat slapen. Als ik nou al krullend haar heb, bespaar ik al veel tijd! Het haar Dit is dus het haar dat ik heb gekocht: crochet_braids_haar Het is haar dat je kunt vlechten en de krul heet Ashwaria Curl. Het haar is synthetisch en op de achterkant staat geschreven dat je het kunt wassen met koud water, maar ik denk niet dat het haar dan heel mooi blijft, dus dat ga ik maar niet proberen. Ik heb 5,99 euro voor 1 pak betaald. In totaal kocht ik 6 pakken. Dat is natuurlijk veel te veel. Ik heb er twee en een half gebruikt. En dat was ook teveel, zoals je verderop in deze post kunt lezen. crochet_braids_haar_eruit Zo ziet het haar er dus uit. Ik heb het haar doormidden geknipt en daarna ben ik begonnen met het haar te splitten in 2 of drie delen: crochet_braids_uit_elkaar En dan heb je ineens 3 keer zoveel haar. Het was best moeilijk om het niet te laten pluizen. Maar aan de andere kant maakt dat het kapsel ook wel leuk. Na het pluizen van het haar, moet het haar worden ingevlochten, op dezelfde manier als dat je misschien wel met een weave zou doen. Ik heb het trouwens niet zelf gedaan, maar door mijn nichtje laten doen. Je moet ervoor zorgen dat de vlechten wel voldoende strak zijn. Dit is het patroon dat ze heeft gevlochten: crochet_braids_invlechetn_zijkant crochet_braids_invlechten_achterkant Aan de voorkant heb ik meer vlechten dan aan de achterkant. Aan de achterkant zijn steeds twee vlechten van de voorkant samengevoegd tot één vlecht. Het haar dat overblijft wordt met de volgende vlecht meegenomen. Alleen het allerlaatste vlechtje is met naald en garen vastgemaakt. Op deze foto is het niet goed te zien, maar ik koos ervoor om een klein stukje aan de voorkant niet te vlechten. Daar wilde ik graag mijn eigen haar laten. crochet_braids_bobby_pins crochet_braids_bobby_pins_vast Om het haar aan de vlechten vast te kunnen maken, heb je eigenlijk een haaknaald of een plastic rijgnaald nodig. De haaknaald leek me een beetje onpraktisch. De rijgnaald leek me ideaal, maar ik kon het echt nergens in Almere vinden. Toen heeft mijn nichtje heel creatief een oplossing bedacht. Ze heeft een bobby pin een beetje uit elkaar getrokken en de uiteinden vastgeknoopt met garen. Dat werkte prima. Alleen zou ik aanraden om wat dunnere bobby pins te gebruiken dan deze van Zenner, want soms was het lastig om de bobby pin door de vlecht te steken. crochet_braids_bobby_pin_in_vlecht Het is heel erg makkelijk! Steek de bobby pin door de vlecht. crochet_braids_lus Pak een stukje vlecht en maak daar een lus van. Steek de lus door de bobby pin en trek de bobby pin weer terug. crochet_braids_geknoopt Nu zit het haar dus in de vlecht. Het enige dat je nu moet doen, is het haar knopen. Toen we bijna klaar waren, bleek dat er toch echt teveel haar op mijn hoofd zat: CROCHET_BRAIDS_vol Je hoeft dus niet op elke millimeter een stuk haar te knopen. Vooral als de krullen zo sterk zijn, maakt het niet uit als je een paar centimeter overslaat.Tenzij je het natuurlijk heel erg vol wilt hebben. Maar dat wilde ik niet. Daarom ben ik dus gaan knippen. En ik heb echt zeker een halve pak vlechten eruit geknipt. Twee pakken van het haar was dus meer dan genoeg geweest. Na al het knippen (ik heb ook wat lengte eraf gehaald trouwens), hier het resultaat: crochet_braids_resultaat4 crochet_braids_resultaat3 Ik moet zeggen: ik moest echt even wennen aan zo'n bos haar. Maar ik vind het echt heel leuk. Het grote voordeel is dat ik gewoon nog mijn eigen haar goed kan verzorgen en gewoon mijn hoofdhuid kan voelen. Ideaal! Met zo'n bos haar kun je echt ook veel leuke accessoires gebruiken, dus er komt nog een post (of een video) over het stylen met accessoires. Waar ik spijt van heb, is dat ik een stukje van mijn eigen haar eruit heb gelaten. Dit was gewoon niet nodig. Nu moet ik alsnog elke avond het haar vlechten en inzetten met een krulspeld. Daarnaast is het moeilijk om met een braid out of twist out dezelfde krul als het synthetische haar te realiseren. Ik kan wel een Curling Wand gebruiken, maar dat is geen optie voor iedere dag. Daarnaast: het is echt synthetisch haar en dat matcht gewoon niet met je eigen haar. Het blijft vaak klitten, waardoor ik veel knopen krijg in mijn eigen haar. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om echt haar te gebruiken, maar echt haar wordt vaak op weave banen gedaan, dus dan zou je het haar van de banen af moeten halen. Misschien een idee voor een volgende keer. Maar voor nu is het helemaal prima.

Nog wat tips

...voor als je zelf ook crochet braids wilt:
  • Zorg ervoor dat je je haar goed en strak (niet té strak uiteraard) laat invlechten.
  • Niet iedere vlecht hoeft geknoopt te zijn met haar. Dat geld wel voor een aantal rijen aan de voorkant, want zo kan je switchen met scheidingen. Dat kan ik dus niet, omdat ik weer veel te veel heb weggeknipt haha
  • Koop een rijgnaald! Dat is echt veel gemakkelijker dan de bobby pin methode die ik heb gedaan. Bekijk een goede tutorial hier.
  • Het is niet nodig om je eigen haar eruit te laten als je voor krullend haar gaat. Misschien wel een goed idee als je stijl haar neemt.
Dat was het! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat een comment achter.

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!