Nep vlechten losmaken

IMG_5360

Na mijn #30DaysOf BoxBraids Challenge werd het natuurlijk tijd om mijn vlechten eruit te halen. En alhoewel ik nep vlechten echt een geweldige protective hairstyle vind, is het eruit halen van de vlechten altijd het minst leuke deel. Toch heb ik een geweldige methode gevond

en om vlechten gemakkelijk en redelijk snel eruit te halen.

Dit heb je nodig om je nep vlechten los te maken

  • Schaar
  • Een spray bottle met een mix van water en je favoriete olie. Je zou ook een hair spritz kunnen gebruiken (lees daar hier meer over)
  • Een zak om het haar in weg te gooien
  • Een kam met wijduitstaande tanden
  • Een grote haarelastiek
  • Optioneel: de Tangle Teezer

Je nep vlechten los maken


nep vlechten losmaken 1. Bind je haar in een knot of een staart. Uit deze staart of knot pak je telkens 1 vlecht (of twist). Op deze manier gaat het overige haar niet in de weg zitten terwijl je bezig bent met het losmaken van een vlecht. 2. Ik vind het 't makkelijkst om achterin te beginnen met het losmaken van je haar. Nep vlechten zijn meestal synthetisch. Je zult merken dat de punten van de vlecht helemaal 'dicht' zijn en moeilijk uit elkaar te trekken is. Losmaken vanaf de puntjes maakt het daarom erg lastig. Bovendien geeft het je onnodig veel werk, omdat de kans groot is dat het nep haar veel langer is dan je eigen haar. Gebruik dus een schaar om de vlecht te knippen. Dit doe je door goed te kijken waar jouw eigen haar in de vlecht eindigt. Vlak daaronder kun je knippen. 3. Maak vervolgens de vlechten los. Je kunt hiervoor je kam met wijduitstaande tanden gebruiken of gewoon je vingers. Heb jij twists in je haar? Dan gaat het losmaken nog sneller! Houdt de twist aan het uiteinde tussen duim en wijsvinger. Met je duim en wijsvinger van je andere hand, houd je de twist ter ondersteuning vast bij de wortel. Draai de twist vervolgens in de tegengestelde richting, totdat het haar vanzelf losraakt en je het er langzaam uit kunt trekken. 4. Spray je hairspritz in je haar en gebruik je vingers of een tangle teezer om het haar uit te kammen. Je kunt dit na iedere vlecht doen, of na bijvoorbeeld 3 vlechten. Maar 'spaar' niet teveel haar voordat je het uitkamt. Zo voorkom je dat het haar gaat klitten. 5. Na het uitkammen, maak je een vlecht of twist in je haar. Werk zo je hele haar af.

Extra tips

  • Zorg ervoor dat je nagels gevijld zijn voordat je gaat losmaken. Niets is zo vervelend als je nagels stuk trekken doordat er nog haakjes aan je nagels zitten. (Lees hier meer over hoe je je nagels kunt vijlen met een glazen nagelvijl)
  • Hoe irritant het vlechten losmaken ook kan zijn: ga niet te haastig te werk, maar neem je tijd om de vlechten los te maken. Zo heb je de minste kans op het ontstaan van klitten in je haar. Weet je van te voren dat je het losmaken zal verspreiden over twee dagen, begin dan achterin met losmaken. Zorg ervoor dat je de zijkanten nog niet losmaakt, zodat je het haar in een lage knot kunt dragen, zonder dat te zien is dat je er al een deel van hebt losgemaakt. Een andere oplossing hiervoor is het binden van een leuke hoofddoek!
  • Was en condition je haar na het losmaken van de nepvlechten. Kies voor een proteïne conditioner om je haar te versterken en moisture toe te voegen (lees ook de review over Sheado Strawberry Chocolat Protein Fix)
  • Gespot bij ThisGirlsBlackBook.com : een simpel stappenplan om pijnloos nep vlechten of twists uit je haar te halen. Handige tips waarmee je zonder al te veel haarverlies je nepvlechten kunt verwijderen.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste blackhair tips!