Relaxed haar verzorgen

Het verzorgen van relaxed haar lijkt misschien een makkie. Maar niets is minder waar. Als je ervoor kiest je haar te relaxen, zul je er heel goed voor moeten zorgen. Het breekt sneller, is vaak heel droog en is lastig(er) te behandelen zodra je uitgroei krijgt. Een goede haar routine is dus echt een must!

De belangrijkste dingen zijn:

fb534e25101d3b438ffd9a1114812e18

Olie is je beste vriend

Olie is zeker geschikt voor de verzorging van relaxed haar. Het kan gebruikt worden als hitte beschermer, voedt de hoofdhuid en vermindert droge haarpunten en voorkomt zo haarbreuk. Sommige mensen denken dat oliën, relaxed haar vettig maken, maar dit valt reuze mee. Kokosolie, jojoba olie, arganolie en olijfolie zijn allemaal lichte oliën die je kan gebruiken. Het draait allemaal om de hoeveelheid die wordt gebruikt en hoe het gebruikt wordt. Neem altijd de minder-is- meer route bij het gebruiken van de oliën op de hoofdhuid en haar.

Regelmatig wassen

Schoon haar is de basis voor gezond haar. Afhankelijk van de gezondheid van jouw haar, kan het variëren hoe vaak je deze wast. Als je de behoefte voelt om het haar vaker te wassen, prober dan een co-wash. Op deze manier zorg je dat er voldoende vocht wordt opgenomen en strip je niet alle essentiële oliën uit je haar.

3345e6e16b2b737b4b10a0efd368ecd9

Conditioner is een must!

Je gerelaxte haar verlangt naar een goede conditioner. Kies daarom een dagelijkse conditioner dat lichtgewicht is en voldoet aan de specifieke behoeften van jouw haar. Als je bijvoorbeeld een droge hoofdhuid hebt, kies dan een conditioner die daarvoor geschikt is. Deep condition minimaal twee keer in de week. Ben je, net als ik een echte DIY'er. Probeer dan deze mix met avocado. Het enige wat je nog nodig hebt: honing en yoghurt.

Limiteer het gebruik van hittebronnen

De meeste horrorverhalen zijn toch van de mensen die, naast gerelaxed haar, beschadiging door hitte hebben opgelopen. Het gebruik van teveel warmte op je lokken is nooit een goed idee. Probeer in plaats van föhnen –direct na een wasbeurt- het haar te laten drogen door de lucht. Als je haast hebt en toch je haar wil föhnen, laat eerst je haar 15 minuten drogen en föhn het vervolgens op medium of low heat.