Review | Aphogee 2 Minute Reconstructor

aphogee Heerlijk zacht wordt mijn haar van goede moisturizing conditioners. Ik doe zelf wekelijks ook een deep conditioner met behulp van een droogkap of stoomapparaat. Maar soms merk je dat je haar, desondanks, toch wat slap aanvoelt en breekbaar is. Dat had ik dus laatst. Toen ik in mijn kast met haarproducten keek, zag ik weer de Aphogee 2 Minute Reconstructor liggen. Dit is een proteïne conditioner om het haar weer strek te maken en breken te voorkomen. Alhoewel het aangeraden wordt aan vrouwen die hun haar kleuren en vrouwen met relaxed haar, zijn ook naturals heel erg dol op deze proteïne conditioner. Ik gebruik het op mijn relaxed haar. Prijs? €9,50 Waar te koop? Aphogee is te koop bij de meeste afro cosmetics shops Ingrediënten Water, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Behenamidopropylamine Behenatem Stearolkonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Cocodimonium Hydrolyzed Hair Keratin, Hydrolzed Mucopolysac Charides, Sodium Coco Collagen Amino Acids, Wheat Germ Fatty Acids, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Arachidonic Acid, Squalane, Avocado Oil, Acetimide MEA, Panthenol, Wheat Germ Oil, Jojoba Oil, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sulfur, Amodimethicone, Polyquaternium 10, Linoleamidopropyl PG Dimonium, Chloride Phosphate, Tallowtrimonium Chloride, Nonoxynol 10, Cocoyl Sarcosine, Sorbitol, Fragrance, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben. Belangrijke ingrediënten in deze conditioner zijn gehydrolyseerde keratine en gehydrolyseerde mucopolysacchariden. De combinatie van deze stoffen met de rest van de ingrediënten in de conditioner zullen ervoor zorgen dat het haar weer sterker wordt, zonder dat het te stug en hard aanvoelt. Wat belooft het? Aphogee 2 Minute Reconstructor is een wekelijkse behandeling die je thuis zelf kunt aanbrengen.
  • Het maakt droog en breekbaar haar weer zacht en geeft het de juiste elasticiteit terug
  • Herstelt schade aan het haar dat veroorzaakt is door chemische behandelingen en hitte
  • Herstelt schade aan het haar dat veroorzaakt is door chloor water
  • Kalmeert de hoofdhuid en kan na elke wasbeurt worden gebruikt
  • snel, eenvoudig en effectief
Wat doet het voor mijn haar? aphogee-close-upIk gebruik de Aphogee 2 Minute Reconstructor minimaal 1 keer per maand. Maar doe het meestal op gevoel, als ik merk dat mijn haar teveel (deep)conditioner heeft gehad en slap aanvoelt. Maar het is bijvoorbeeld geen probleem om het elke week te gebruiken. Ik gebruik de conditioner altijd nadat ik mijn haar heb gewassen met shampoo. In principe kun je het dan 2 minuten in je haar laten, maar als je haar echt heel slap is en veel breekt, laat het dan iets langer in je haar. Op de fles zelf, staat dat je het dan 5 minuten moet inlaten, maar ik doe het meestal iets langer. Het aanbrengen van deze conditioner gaat net als vele andere conditioners. Het is makkelijk over mijn haar te verspreiden en als ik veel tijd(en zin) heb, doe ik het echt pluk voor pluk. Op deze manier weet je zeker dat de proteïne je hele haar bedekt. De geur is lekker, maar vrij onopvallend. Na het aanbrengen doe ik een plastic kap op mijn hoofd. Nadat ik de conditioner heb uitgewassen, voel ik direct het verschil met een moisturizing conditioner: je haar voelt namelijk wat stug aan, maar zeker ook gevoed. Toch vind ik het belangrijk om daarna een deep conditioner te gebruiken. Hierdoor heb je versterkt én zacht haar! Conclusie Natuurlijk kun je voor een proteine behandeling gewoon je eigen keuken in duiken. Ei werkt namelijk net zo goed of misschien wel beter als je heel erg last hebt van brekend haar. Maar ik moet zeggen dat ik de 2 Minute Reconstructor van Aphogee wel heel erg fijn vind voor mijn haar. Het maakt het echt veel sterker en is makkelijker op het haar aan te brengen dan ei of zwarte thee. Belangrijk is wel dat je na deze conditioner een deep conditioner doet. Kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat!