Review | Carmex Lippenbalsem

CARMEX1 Net als de meeste mensen heb ik voornamelijk in de winter last van droge, schrale lippen. Ik heb standaard een lippenbalsem in mijn handtas. Ik heb er twee: de lipbalm van Vaseline (Aloe) en Candy Kisses Very Cherry. De laatste geeft ook een glans en een subtiel kleurtje op mijn lippen. Voordat ik de Carmex lippenbalsems kreeg opgestuurd, had ik er echt nog nooit van gehoord. Maar het blijkt dus al heel lang te bestaan. Het is een Amerikaans product dat al sinds 1937 wordt verkocht. Eerst vanuit huis in glazen potjes en later verkrijgbaar in tubes en stickvorm. Carmex is nu ook officieel in Nederland te verkrijgen via The Make Up Spot. Carmex balsems verzachten, hydrateren en beschermen de lippen. In elke balsems zit menthol, wat een verkoelend effect geeft en je lippen een beetje laat tintelen. Ook bevatten de balsems SPF (15), zodat je lippen beschermt zijn tegen de UV-stralen van de zon. Ik zag trouwens dat de lippenbalsems van Carmex allemaal petrolatum bevatten. Dat zit natuurlijk ook in mijn Vaseline lipbalm. Petrolatum legt een vetlaagje over de huid en kan er voor sommige juist zorgen dat de huid droger wordt. Voor mij is petrolatum niet altijd een probleem. Even kijken of het met Carmex bevalt.... Moisturizing Lip Balm Tube Cherry CARMEX4 Mmmm, deze ruikt heerlijk. Het heeft echt een lekker kersengeur, gemixt met mint. Ik ben alleen zelf niet zo'n fan van deze tubes, omdat ik het niet echt lekke vind smeren. Dus gebruik ik gewoon mijn vinger. Mijn lippen blijven lang na tintelen en dat vind ik wel fijn. Na een uurtje is deze wel uitgewerkt bij mij. Moisturizing Lip Balm Classic Tube CARMEX6 Eigenlijk is deze hetzelfde als de Cherry, maar dan zonder de cherry. Hier merk je alleen direct de mint. Verder heeft het precies dezelfde uitwerking. Moisturzing Lip Balm Classic Stick CARMEX3 Sticks vind ik het makkelijkst. Ik vind deze voor de winter het fijnst. Het is lekker dik en ik heb echt het gevoel dat mijn lippen er zachter van worden. Moisturizing Lip Balm Classic Jar CARMEX5 Het nadeel van potjes is dat je er steeds met je vingers in moet. Aan de andere kant kun je niet per ongeluk te veel uit het potje pakken. Deze lipbalm is eigenlijk gelijk aan de Classic Stick. Het heeft dezelfde structuur, alleen komt het uit een potje. Ik ben best tevreden over de lippenbalsems. Voor de winter vind ik de Jar en Stick erg fijn. De andere twee zijn voor mijn lippen iets te 'licht'. Ik ben fan van mint, maar weet ook dat het een 'no go' voor sommigen kan zijn. In elke tube zit wel voldoende om in elk geval je winter lipjes te overleven. De lippenbalsems van Carmex kosten €3,50 en zijn te bestellen via www.themakeupspot.nl