Shampoo voor kinderen met kroes of krullend haar

Geschikte shampoo voor kinderen met kroes of krullend haar vinden is tegenwoordig steeds makkelijker. De haarmerken die je voor jezelf gebruikt, hebben vaak genoeg ook een lijn met producten ontwikkeld met (nog) zachtere ingrediënten en dus helemaal geschikt voor het haar van baby's en kleine kinderen. Het belangrijkste bij een shampoo voor kinderen is dat het haar op een milde wijze wordt gereinigd en de shampoo geen ingrediënten bevat die bij contact met de ogen, geen prikkend gevoel achterlaat. Hoe makkelijker je het kan maken voor kinderen, hoe beter.

Welke shampoo kun je kiezen?

Ga in eerste instantie op zoek naar een sulfaat vrije shampoo. Sulfaten zijn chemische stoffen die ervoor zorgen dat het vuil uit je haar wordt verwijderd. Dat kunnen ze zo goed, dat ze met al het vuil ook de natuurlijke haaroliën verwijderen. Het resultaat hiervan is dat je haar erg droog wordt. Kies daarom voor een milde shampoo met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ben je tevreden over het haarproducten merk dat je nu gebruikt? Kijk dan ook of zij een productenlijn hebben speciaal voor kinderen.

Shampoo voor kinderen met kroes of krullend haar

Ben je nog op zoek naar een goede shampoo voor je kinderen? Deze drie shampoo's zou je kunnen proberen:1. Cantu Care For Kids || Tear Free Nourishing shampoo

shampoo voor kinderen - Cantu Care For Kids

Cantu is een erg bekend en populair merk onder vrouwen met kroes en krullend haar. Het merk heeft ook een productenlijn, speciaal voor kinderen. Deze nourishing shampoo bevat pure sheaboter (altijd lekker!), kokosolie en honing. De producten van Cantu vind je online of in een Afro shop.

2. Shea moisture Mango & Carrot Kids || Extra nourishing shampoo
shampoo voor kinderen - Shea Moisture Mango & Carrot Kids Extra Nourishing Conditioner

Het merk SheaMoisture is razend populair in met name Amerika. Het merk werd zelfs zo populair dat ze een tijdje niet eens konden voldoen aan de vraag van de consument. Inmiddels is SheaMoisture in tal van landen te verkrijgen. De Mango & Carrot Kids-lijn heeft heerlijk ruikende producten. Deze shampoo reinigt het haar van je kindje op een milde wijze, terwijl het haar wordt versterkt en heerlijk zacht wordt. En natuurlijk is hij vrij van sulfaten. SheaMoisture producten vind je online, in de afro shop of soms ook in Kruidvat.

3. Curly Q's Curlie Cutie Cleansing Cream

shampoo voor kinderen - Curly Q's Curlie Cutie Cleansing Cream
Curly Q's is de speciale haarproductenlijn voor kinderen en valt onder het merk 'Curls'. De Cutie Cleansing Cream bevat natuurlijke producten, zoals wortelzaadolie en salie blad. Heerlijk voor de krullen voor je kinderen en natuurlijk sulfaatvrij. Curly Q's vind je met name online via bol.com.

Foto door August de Richelieu via Pexels