Shingling Methode: heb jij het weleens geprobeerd?

Ben je al bekend met de shingling methode? Het is een goede methode om de krullen in je haar nóg beter tevoorschijn te laten komen. Het fijne is dat deze methode voor zowel kroes als krullend haar hele mooie resultaten geeft. Alhoewel het een tijdrovende klus is (vooral als je heel lang en dik haar hebt), kun je er wel minimaal een week lang van genieten!

De shingling methode uitgelegd

Bij de Shingling methode zorg je ervoor dat elke krul in je haar de kans krijgt om ook daadwerkelijk te krullen. Dit doe je door individuele krullen te vormen met de juiste producten. Vaak water, een leave-in conditioner en een gel. Dit zorgt voor:
  • Super gedefinieerde krullen
  • Een mooie beweging in je haar (je krullen 'bouncen')
  • Een haarstijl die lang mee gaat (minstens een week)
  • Minder knopen en klitten in je haar
  • Meer volume in het haar
Een goede voorbereiding is belangrijk voordat je deze methode gaat uitvoeren. Daarom een lijst met producten die je nodig hebt:
  1. Shampoo en conditioner. Kies voor een cleansing shampoo. Dit is een shampoo die ook echt je haar helemaal schoon maakt. Vaak zitten hier sulfaten in, maar er zijn ook genoeg shampoos te vinden die je haar goed schoon maken zonder dat er sulfaten in zitten, zoals de Moisture Retention Shampoo van SheaMoisture.
  2. Leave-in conditioner. Gebruik een leave-in conditioner waar je zelf al goede ervaringen mee hebt.
  3. Gel. Populaire gels zijn die van Eco Styler.
  4. Tangle Teezer of Denman brush
  5. Haardroger met een diffuser.

De shingling methode: zo doe je het!

Youtuber Jewellianna Palencia heeft prachtige krullen. Ze laat in een video zien hoe de shingling methode haar krullen nóg beter definieert. Ook zie je stap voor stap welke producten en tools zij gebruikt voor deze methode. Heb jij de shingling methode al eens geprobeerd?
Foto: YT Jewellianna Palencia