Showtime Hairwax definieert krullen!

Yes, I know. Er staan veel artikelen op MyBlackHair.nl over het definiëren van krullen; Hoe je dit het beste kunt doen en welke producten hier perfect voor te gebruiken zijn. Maar om de een of andere reden hebben we het gebruik van hairwax nog niet eerder benoemd. Het ging altijd over krullencrèmes en gel's. Toen ik de Hairwax van Showtime ontving, kwam het ineens in mij op om er een twist out mee te doen. Wat ben ik blij dat ik dit eens heb geprobeerd!

Gel vs Hairwax

Meestal als ik een twist out doe, gebruik ik een krullen crème of een gel. Als het haar goed opdroogt, geeft het prachtige resultaten. Gel en wax lijken misschien elkaar, maar zijn toch heel erg verschillend. Hierbij de belangrijkste verschillen:
  • Gel is vaak nat en vloeibaar. Wax is solide.
  • Wax kan zowel een matte als een glanzende finish hebben.
  • Gel is meestal op waterbasis. Wax kan ook op waterbasis zijn, maar ook op oliebasis of een mix van water en olie bevatten. Een wax op oliebasis is veel moeilijker uit te wassen.
  • Gel bevat vaak veel alcohol, waardoor het haar snel uitdroogt. Met wax heb je minder kans op uitdroging.
Er zijn vast nog veel meer verschillen. Het aanbod van gel's en hairwax is breed. Niet elke wax of gel zal om die reden dezelfde eigenschappen hebben.

Showtime Hairwax

Ik heb deze producten van Showtime vaker in afro-shops zien liggen, maar deze trokken nooit mijn aandacht. Op de verpakkingen staat niet dat het product uitsluitend voor kroes- en of krullend haar te gebruiken is (niet dat dit bepalend is...). Daarnaast vind ik de verpakking niet heel erg aantrekkelijk (ja, ook dat is belangrijk). Anyhow, ik was wel erg enthousiast om een wax te proberen in mijn kroeshaar.Showtime Hairwax komt in een kleine pot van 200 ml en is te koop voor ongeveer 7 euro (bij afro shops en Kruidvat). Toen ik het deksel open draaide, dacht ik dat de rode substantie heel hard zou zijn, maar dat viel mee. Het voelt juist heel erg zacht aan een klein beetje vettig. De geur is zoetig, maar overheerst niet. Hierbij een lijst van de ingrediënten: Showtime hairwax Zo te zien is dit een wax op basis van zowel water(Aqua) als olie(Castor Olie). Showtime Hairwax bevat ook veel chemische ingrediënten en is dus absoluut niet op natuurlijke basis (Dat wordt ook niet geclaimd). Ga voor jezelf de ingrediënten lijst na(Google is your best friend) en bepaal dan of je het product wel of niet gaat gebruiken.

Zo heb ik het gebruikt

Voor mij was het de eerste keer dat ik een hairwax zou gebruiken. Op internet las ik dat je het op droog haar aan kunt brengen. Maar dat heb ik niet gedaan, omdat ik het graag op pas gewassen haar wilde gebruiken. Na het wassen van mijn haar, had ik namelijk geen zin om lang te wachten totdat het droog zou zijn. Ik heb mijn haar gewassen met ghassoul klei en handdoek droog gemaakt. Bij een twist-out met gel gebruik ik altijd eerst een leave-in conditioner en shea boter voor extra hydratatie. Voor deze twist-out deed ik hetzelfde. Ik bracht een klein beetje Aunt Jackie's Quench Moisture Intensive Leave-In Conditioner aan en sealde het met shea boter, voordat ik de hairwax aanbracht. De combinatie van vochtig haar en de leave-in conditioner zorgde er wel voor dat mijn haar iets te nat was. De hairwax gleed er direct vanaf. Dus heb ik toch maar mijn haar iets droger gemaakt en minder leave-in conditioner gebruikt. hairwax twists Bij het aanbrengen van de hairwax zag ik mijn krullen al tevoorschijn komen. Dat was een goed teken! Ik koos voor dunne twists, dus was wel een tijdje bezig. Toen ik eindelijk klaar was, heb ik een satijnen doek op mijn hoofd gebonden en ben gaan slapen. De volgende ochtend was mijn haar nog niet helemaal droog. Pas in de middag kon ik het resultaat bekijken.

De twist-out

Het eerste wat mij opviel was de glans en de afwezigheid van pluizig haar. Meestal als ik een twist-out doe, zijn sommige delen van het haar pluizig omdat de gel niet goed heeft gepakt of omdat mijn haar niet droog genoeg was. Maar met deze hairwax kon ik de twist steeds verder uit elkaar halen zonder dat het ging pluizen. Op de onderstaande foto heb ik de twists los gemaakt en één keer uit elkaar gehaald. hairwax -twist out Omdat ik nog wat meer volume wilde, heb ik de twists twee of soms wel drie keer uit elkaar gehaald. De kruldefinitie is echt prachtig! hairwax - twist out hairwax- twist out Mijn haar glanst enorm. Misschien iets te veel? Ik ben benieuwd hoe lang de glans blijft.

Conclusie

Ik denk dat ik mijn nieuwe favoriet voor een perfecte kruldefinitie heb gevonden! Dit resultaat heb ik nooit eerder met een krullen crème of gel weten te bereiken. Ik ben benieuwd of het ook goed werkt voor een wash & go. De komende weken ga ik dat eens proberen. De glans is mij iets te heftig, maar wellicht komt het ook door de combinatie van de leave-in conditioner en shea boter die ik heb gebruikt? De hairwax bevat al moisture en nu was het misschien een beetje teveel van het goede. Ik ga het in elk geval ook een keer zonder leave-in conditioner proberen. De hairwax is natuurlijk niet alleen te gebruiken voor een twist-out. Je kunt het ook gebruiken om springende haartjes plat te laten liggen als je een strakke staart in hebt bijvoorbeeld. Of gebruik het om andere mooie haarstijlen mee te creëren die wat hold nodig hebben. Ik ben benieuwd of jij weleens wax hebben gebruikt. Laat je een berichtje achter?
advertorial