Super simpel: je haar stomen zonder stomer

Huetiful Steamer

Ik ben echt dol op stomen. Zowel voor mijn lichaam, als voor mijn haar is het een absolute weldaad. Stomen is een goede manier om droog haar weer leven in te blazen. De stoom zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en je conditioner diep het haar binnen kan dringen. Met stomen krijg je echt heel zacht haar en blijft het langer gevoed. Om mijn haar te stomen gebruik ik sinds 1,5 jaar de Huetiful Hair Steamer. Dit is een stoomapparaat dat je gemakkelijk thuis kunt gebruiken. Echter, het is niet goedkoop. En omdat niet iedereen zo'n grote investering kan/wil doen, heb ik ook nog een andere manier voor je om je haar te stomen zonder een echt stoomapparaat.

Wat heb je nodig?

  1. Je favoriete conditioner
  2. Twee handdoeken
  3. Twee plastic kapjes
  4. Haardroger

En nu lekker stomen

Als je alles bij de hand hebt, kan het stomen beginnen. Nadat je je haar hebt gewassen, breng je je favoriete conditioner aan. Mijn tip: neem je tijd bij het aanbrengen van conditioner. Doe het sectie voor sectie en zorg ervoor dat je je haarpunten ook goed meeneemt.
  • Maak de handdoeken en plastic kapjes nat met warm water. Je kunt de handdoeken ook in kokend water leggen voor een aantal minuten.
  • Bind de eerste handdoek om je hoofd en vervolg met je plastic kap
  • Binde de tweede handdoek om je hoofd en vervolg met het tweede plastic kapje
  • Ga onder de droogkap voor 20 tot 30 minuten
Als je klaar bent, laat je je haar even 10 minuten afkoelen. Dus niet direct onder de douche uitspoelen. Zodra je haar wat is afgekoeld, spoel je de conditioner uit met lauw/koud water. En je bent klaar! Stijl je haar daarna als gewoonlijk. Good luck!

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!