Tried & Tested|| De Inversion Method

Toen ik een aantal weken geleden hoorde over de Inversion Method, besloot ik direct informatie op te zoeken en een aantal Youtube filmpjes over dit onderwerp te bekijken. Want een haargroei van 2,54 centimeter in slechts 7 dagen; dat klinkt toch te mooi om waar te zijn?

De Inversion Method testen

Op de school van mijn zoontje werkt een juffrouw die mij enthousiast vertelde over deze Inversion Method. Nadat ik haar vertelde dat ik er een artikel over had geschreven, vroeg ze of ik de methode zelf zou gaan uitproberen."Hmm...nee, ik heb gewoon geduld met mijn haar", antwoordde ik. Deels een beetje twijfelachtig, omdat ik er eigenlijk niet eens over had nagedacht of ik het wel of niet zou proberen. Maar aan de andere kant ook met de overtuiging, dat ik gewoon écht geduld heb en er zeker van ben dat - hoe dan ook - mijn haar lekker lang zal worden. Kort daarop riep ze enthousiast: "Zal ik het proberen?! Ik ga het proberen!". "Euh..ja! natuurlijk, waarom niet?! riep ik." En zo had ik ineens een test persoon - genaamd Wendy - die de Inversion Method, wel even zou gaan proberen. Omdat Wendy liever niet met haar gezicht op de foto wil, hebben we alleen foto's gemaakt van haar haar. Wendy heeft krulttype 3c/4a en haar tot net over haar schouders (zonder het te stretchen). Voordat je verder leest, raad ik je aan om - indien je dat nog niet hebt gedaan - het artikel over de Inversion Method te lezen! Inversion MethodInversion method

Zo doe je de Inversion Method

Stap 1: Meet de lengte van je haar

Om er achter te komen of je haar na het doen van de Inversion Method is gegroeid, is het natuurlijk belangrijk om de lengte van je haar te meten voordat je er mee start. Het haar van Wendy was bij deze meting 36 centimeter lang. De meting is gedaan, zonder dat haar haar nat was. Er zat wel moisturizer in haar haar.

Inversion Method proberen Belangrijk: achteraf bekeken hadden we bij de meting meerdere punten moeten nemen: de zijkanten, de achterkanten en de voorkanten.

Stap 2: Masseren en op de kop hangen

Zoals je in het artikel over de Inversion Method hebt kunnen lezen, moet je 7 achtereenvolgende dagen het volgende doen:
  1. Een haarolie even opwarmen (30 seconden in de magnetron. Er zijn ook vrouwen die adviseren om dit op de marie au bain manier te doen). Dit is de olie die Wendy heeft gebruikt: Africas best kids organics growth oil remedy Africa's Best Kids Organics Growth Oil Remedy (€4,55 via Blackhair-webshop.nl)
  2. Je hoofdhuid masseren met de olie. Dit doe je gemiddeld 3 tot 5 minuten. Wendy deed dit door de olie met een kwast op de hoofdhuid en het haar aan te brengen. Vervolgens masseerde ze haar hoofdhuid gedurende 5 minuten.
  3. De inversie uitvoeren voor gemiddeld 3-5 minuten. Wendy deed dit elke dag precies 5 minuten door op haar rug op bed te liggen, met haar nek op de rand van het bed en haar hoofd naar achteren.
  4. De olie ongeveer 2 uren laten inwerken en indien nodig een Co-wash doen. De Co-wash deed Wendy iedere dag na de inversie. Ze heeft in die week ook een pre-poo gedaan met dezelfde olie en haar haar gewassen met shampoo.

Het resultaat van de Inversion Method

En toen waren de 7 dagen voorbij en dus tijd om het eindresultaat te meten. Zal het hebben gewerkt? Bij aankomst op school, vertelde Wendy me direct dat ze de laatste 'massage en inversiedag' (dag 7) had overgeslagen. Dit betekende dus dat ze de inversie 6 keer had uitgevoerd. Best jammer, maar we besloten het toch te meten. En ik moet zeggen dat ik er op de een of andere manier geen hoge verwachtingen van had. De meetlint werd er weer bijgehaald, een andere leerkracht om de meetlint en het haar vast te houden en ik maakte natuurlijk de foto's. Wendy maakte haar haar van te voren een beetje nat. En dit was het resultaat: Inversion Method Inversion Method

Ja! Je ziet het goed. Haar haar was 40 centimeter lang. Dat betekent dus een groei van ongeveer 4 centimeter. In 1 week! We schrokken zo erg van dit resultaat dat we het gewoon niet geloofden en vervolgens verschillende plukken haar begonnen te meten. Telkens en bij iedere pluk die zich bevond rondom het plukje van ons eerste

meetmoment, kwamen we op hetzelfde resultaat. Een beetje overrompelt namen we afscheid van elkaar en was ik klaar om deze post met bijbehorende foto's online te gooien.

Twijfels!

Maar die avond sloeg de twijfel alweer toe. Hadden we wel goed gemeten? Laten we nog even de foto's bekijken; hebben we het haar op dezelfde plek gemeten? En de grootste twijfel: we hebben de tweede keer het haar gemeten, nadat Wendy het nat had gemaakt. Had dit geen invloed op de lengte? Door al deze vragen, besloten we het haar van Wendy de volgende dag toch nog een keertje te meten. En dit maal was haar haar niet natgemaakt, maar zat er net zoals bij het eerste meet moment alleen wat moisturizer in haar haar.

En dit was het resultaat. Het haar kwam bij 39 centimeter (en de laatste puntjes gewoon tot 40 centimeter). Ook die dag hebben we verschillende plukken erbij gepakt en bleven we maar meten, totdat we er van overtuigd waren dat de Inversion Method echt heeft gewerkt. In 7 dagen groeide het haar van Wendy van 36 centimeter naar 39 (of 40?) centimeter. En nu ik dit type, klinkt het nog steeds ongelooflijk!

De Inversion Method proberen?

Wil je de inversion method ook proberen? Lees dan eerst meer informatie over deze methode. Het kan namelijk zijn dat je eerst je dokter om advies moet vragen (je moet namelijk wel in een gezonde conditie zijn). Leer verder van onze 'foutjes':
  • In tegenstelling tot hoe wij hebben gemeten, kun je het beste verschillende kanten van je haar meten. Zo heb je na 7 dagen een beter beeld van je haargroei.
  • Zorg ervoor dat je haar bij beide meetmomenten in dezelfde conditie is. Dus: of nat of droog.