Voordelen van een leave-in conditioner

Heb jij je ooit afgevraagd wat de voordelen van een leave-in conditioner zijn? De meeste naturals, inclusief ik zelf zweren bij het gebruik van een leave-in. De leave-in wordt vaak gebruikt voor de LOC-methode. conditoner 1 Leave-in conditioners lijken misschien niet zo belangrijk, als het gebruik van een shampoo of conditioner, maar eigenlijk is het dat wel: het voedt, hydrateert en voorkomt breuk en gespleten haarpunten. Het verzacht je krullen en helpt bij het ontklitten van je haar. Veel leave-in conditioners hebben water als één van de eerste ingrediënten: dit is essentieel voor droog haar. De leave-in conditioners die water niet als eerste ingrediënt hebben, leggen de focust op het sealen, dus het behouden van vocht in het haar. Ik vind persoonlijk een leave-in conditioner (na een wasbeurt) erg fijn. Mocht ik geen leave-in gebruiken, wordt mijn haar erg stroef en droog. Eén van mijn favoriete leave-ins is de Quench Moisture Intensive Leave in van Aunt Jackie's. Na het aanbrengen hiervan krijg ik direct gedefinieerde krullen. Vervolgens gebruik ik meestal de Jane Carter Solutions Nourish and Shine (cream) en daarna kokosolie. Deze producten zijn dus ideaal voor de LOC methode. Als je nog steeds je twijfels hebt, over het gebruiken van een leave-in en wat voor voordelen dit voor je haar heeft, geef ik je hier een paar redenen:

1. Vocht

Water is ook vocht, maar een goede leave-in conditioner bevat vele andere ingrediënten die kunnen helpen, om het vocht in je haar te behouden. Bijvoorbeeld: olijfolie, sheabutter, rozenwater of glycerine. Glycerine staat er om bekend het vocht uit de lucht te trekken en deze aan je haar toe te voegen.

2. Eiwitten

Veel leave-in conditioners bevatten eiwitten die helpen bij het verzorgen van je haar. Eiwitten worden opgenomen in de haarschacht en versterken het haar tegen haar breuk.

3. Extra bonus

Naast het leveren van vocht en kracht, kan een goede leave-in conditioner zorgen voor glans, geeft het je krullen een boost, verminderd pluizig haar en helpt het bij het ondersteunen van je haar, tot een volgende wasbeurt.

Gebruik jij een leave-in? Zo ja, welke?