Waarom je haar zo verbrand ruikt na het tangen

fohn hair Geen twijfel over mogelijk. De geur van verbrand haar, kennen we allemaal. Vaak vragen mensen zich af waarom je haar zo kan ruiken na het gebruik van een tang of zelfs een föhn. Het antwoord is heel simpel. Je haar ruikt namelijk verbrand, omdat het ook is verbrand! En verbrand..is verbrand. En dat betekent beschadigd haar. Maar gelukkig kun je je haar ook beschermen. Met deze tips kom je er wel: Gebruik verschillende soorten hittebeschermers Eén ding dat je moét doen wanneer je een föhn of tang gebruikt, is natuurlijk een heat protector gebruiken. Het gaat erom dat je altijd, zodra je haar met hitte in aanraking komt, zo'n heat protector gebruikt. Handige tips hierbij zijn:
  • Dit geldt voor wanneer je je haar eerst föhnt en vervolgens gaat tangen: gebruik altijd eerst een hittebeschermer op creme basis. Dit zorgt voor voldoende moisture. Wanneer je je haar vervolgens tangt, gebruik dan een hittebeschermer met siliconen. De siliconen 'sealen' de moisture.
  • Neem je tijd om je hittebeschermer door je haar te smeren! Een goed begin is het halve werk. Verdeel je haar daarom goed in verschillende secties en smeer de hittebeschermer van haarwortel tot de haarpuntjes in je haar.
Een standje lager Een hele simpele manier waarop je de kans om beschadiging van je haar door hitte kan voorkomen is door je föhn en je tang op een iets lagere stand te zetten. Wanneer je een tang gebruikt, zorg er dan voor dat je deze niet te lang op één plek laat (maximaal 10 seconden voor een krultang en maximaal 3 seconden voor een stijltang). Je bent wel iets langer bezig om het gewenste resultaat te krijgen, maar het lukt wel! Schoonmaken Een andere oorzaak voor de 'brandgeur', heeft te maken met je tools. Hoe schoon is je stijl of krultang? Het gebeurt ook vaak dat een tang wordt gebruikt, terwijl er nog productresten op zitten. Het kunnen ook deze producten zijn die je ruikt. Zorg er dus voor dat je na het gebruik van dit soort tools, je deze goed schoonmaakt. Deze drie dingen kun je heel gemakkelijk doen. Vergeet niet om na het gebruik van (veel) hitte eens een deep conditioning behandeling te doen! Het geeft je haar weer een boost.