Weg met die vlekken!

Heb jij ook last van donkere plekken op je huid? Of dat je huid niet egaal is? Dan kun je het volgende doen om dit te corrigeren. Kijk kritisch naar je huid en kijk naar de plekken die je egaal wil hebben. Om je huid er egaal te laten uitzien gebruik je correctives. Concealers genoemd. Concealers zijn een soort foundations. Deze camoufleren oneffenheden. Je hebt verschillende soorten kleuren concealers. Ik noem er een aantal oranje, groen, violet, geel, licht tot donker bruin. De varianten in kleur zijn er niet voor niets. Ze hebben een functie.
  • Oranje heft namelijk bij een getinte/ donkere huid donkere plekken op. Je krijgt een frisse uitstraling.
  • Groen heft rode pukkels op
  • geel zie oranje
  • violet heft blauwe plekken op
  • met de donkere kleuren kan je mooi het gezicht shapen. Shapen is het accentueren van bepaalde punten in het gezicht.
Bijvoorbeeld om iemand zijn of haar jukbeen goed tot uiting te brengen.
  • Lichte kleuren zorgen er voor dat je een frisse uitstraling krijgt en creëren de aandacht op die plaatsen in je gezicht. de punten komen sterker naar voren.
Stap 1: Beoordeel welke kleur concealer je gaat gebruiken. Stap 2: Breng eerst een kleine hoeveelheid aan op de gewenste plaats en werk dit uit. Gebruik hiervoor een concealerkwast, sponsje of gewoon je vingers. Wat jij zelf fijn vind om mee te werken. Breng het niet te dik op. Zorg ervoor dat het niet (te veel) opvalt onder je foundation. Stap 3: Breng je foundation aan Stap 4: Doe je make-up Stap 5: Kijk goed of dit het effect is wat je wilt en je bent ready to go! Beauty is yours’