3 x Paardenstaart extensions

De invisible ponytail komen we de laatste tijd vaak tegen. Wat kunnen we toch veel met ons haar. En wat een inspiratie is er te vinden op Pinterest en Youtube als het om de styling van kroes en krullend haar gaat. Tijd voor een goede tutorial om de invisible ponytail zelf thuis uit te proberen!

De Invisibile Ponytail

Invisible ponytail(onzichtbare paardenstaart) verwijst naar het feit dat je met de methode die gebruikt wordt om de staart te bevestigen, nauwelijks kan zien dat het niet jouw haar is. Er zijn verschillende manieren om een paardenstaart te maken. Welke methode het beste is, bepaal je natuurlijk zelf.
  1. Drawstring ponytail

Een hele gemakkelijke manier om een paardenstaart te creëren is door een drawstring ponytail te kopen. Dit is een kant-en-klare paardenstaart met een elastieke band. Nadat je je haar in een knotje hebt gedaan, bind je de paardenstaart vast aan je knot. De paardenstaarten zijn in verschillende haarstructuren te verkrijgen. Vaak gewoon te vinden in de afro shop bij jou in de buurt. Het handige is dat je deze paardenstaart heel snel weer kunt verwijderen. Bekijk hieronder een tutorial.

2. Paardenstaart met weave banen

Deze methode neemt iets meer tijd in beslag, maar het resultaat mag er wezen! Je hebt een lange weave baan nodig. De lengte mag je zelf bepalen. Het hoeft geen echt haar te zijn. Met synthetisch haar kun je ook een hele natuurlijke look creëren. De onderstaande tutorial is wat lang, maar zeker de moeite waard om te bekijken.

3. Paardenstaart met clip-ins

Met clip ins kun je ook een invisible ponytail maken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om de clip-ins ter hoogte van je staart te bevestigen. Op deze manier verleng je je haar. Vervolgens maak je daar een staartje van. Dit is heel gemakkelijk zelf te doen: In de volgende methode worden ook clip-ins gebruikt, maar een lange weave baan is misschien wel beter. In plaats van de baan om een gevlochten staart te draaien (zoals bij methode 2), wordt het haar om het elastiekje van de staart gedraaid. Je bent heel snel klaar. Als je lang en dik haar van jezelf hebt, kan het wel zijn dat je je eigen haar er doorheen ziet. Daarom vind ik deze persoonlijk iets minder natural dan de andere methodes. Ga jij aan de slag met de invisible ponytail? Zorg er dan voor dat je de juiste producten in huis hebt! Een goede gel, borstel en eventueel stijltang zijn een must! Lukt het niet alleen? Dan kun je vast wel terecht bij een goede vriend(in) of een afro kapper. Good luck!