Wil jij DIRECT super gehydrateerd haar?

Naast het kleuren van je haar is henna super verzorgend en geeft het haar, glans en meer volume. Nog een bijkomend voordeel is dat het als een soort proteïne behandeling werkt. Het zit zo: henna hecht zicht aan de proteïne in het haar. Zoals je misschien al weet, is jouw haar opgebouwd uit proteïne. Als je henna aanbrengt, bindt het zich dus aan het proteïne en laat het een permanente laag om het haar. Het penetreert niet in het haar. Dat is ook de reden dat het ‘beter’ is voor je haar dan een normale haarkleur. 80dacf912a76ebf81f7694043a394a8c Omdat henna dus een laagje om het haar brengt, laat het de haarschubben plat liggen, wat dus voor glanzend haar met minder klitten zorgt... Daarnaast maakt het jouw haar sterker en beschermt het tegen schade en breken. Met dit recept, heb je direct gehydrateerd haar.

WAT HEB JE NODIG:

+ 115 gram henna

+ 1 blik kokosmelk

+ 55 gram virgin olijf olie

+ plastic cap

+ handdoek

HOE GA JE TE WERK:

Plaats de henna in een plastic of glazen kom en meng de warme kokosmelk erdoorheen. Vervolgens voeg je de olijfolie toe. Blijf roeren tot het beslag een zachte en ‘creamy’ vorm heeft. Zorg ervoor dat er in de mix, geen klontjes zitten. Het beslag moet er bijvoorbeeld als yoghurt uitzien. Het mengsel is direct klaar voor gebruik.

c68471d596efff30dc7ce634190d6157

De henna breng je in secties aan. Vervolgens bedek je het haar met de plastic cap. Daarna 'wrap' je een handdoek om je haar heen, zodat -door de warmte- de haarschubben open gaan staan. Dit laat je maximaal 1 uur zitten. Ten slotte spoel je de henna uit en breng je je favoriete conditioner aan.

Bekijk onderstaand filmpje van Cassandre, hoe zij de henna behandeling toepast.