Witte of gele shea boter. Welke is beter?

gele_witte_shea-boter Shea boter is super populair. Niet vreemd ook. De boter heeft bewezen de beste moisturizer voor je haar en huid te zijn. Je kunt de boters bijna overal krijgen. En juist omdat de keuze zo groot is, is het moeilijk kiezen welke het beste is. Shea boter komt namelijk ook in verschillende kleuren. Van geel tot wit en alles daartussen in. Maar welke is beter?

Gele of witte shea boter?

Om eerlijk te zijn, zegt de kleur niet genoeg over de kwaliteit van de shea boter. Shea boter heeft in zijn natuurlijke vorm verschillende tinten wit en geel. Beide zijn goed voor je haar. Zowel de gele als de witte shea boter komt van de Kariteboom. Ze worden alleen anders vervaardigd.

Geraffineerde en ongeraffineerde shea boter

Bij het kopen van shea boter kun je kiezen tussen geraffineerde en ongeraffineerde shea boter. Deze laatste is niet bewerkt, heeft een gele of witte tint en een aparte geur. Er zijn mensen die het heel lekker vinden ruiken, maar ook mensen die de geur verschrikkelijk vinden. Al met al is de geur dus erg opvallend en sterk aanwezig. Shea boter die geraffineerd is, is bewerkt, heeft bijna altijd een witte tint en schijnt tijdens de bewerking veel van haar vitaminen en mineralen te verliezen. Voor je huid is de aanwezigheid van de vitaminen en mineralen een groter gemis dan voor je haar. Het voordeel van geraffineerde shea boter is dat het geen shea boter geur heeft (wat belangrijk is als je de geur niet lekker vindt). Daarnaast kun je er zelf lekker ruikende oliën aan toevoegen. Uiteindelijk bepaalt jouw haar welke shea boter het beste bij je past. Dat kan geraffineerd of ongeraffineerd zijn. Probeer het uit en geniet van deze fantastische haarboter.

bron: sheabutterlicious.blogspot.nl