Zo helpt kokosolie je van verkleurde nagels af

haar_sealen_kokosolie Te vaak je nagels gelakt of een slechte verzorging van je nagelriemen kunnen al gauw leiden tot de verkleuring van je nagels. Je nagel krijgt dan een gelige kleur en kan soms zelfs wat harder worden. Ik heb er zelf al vaker last van gehad en besloot vanaf toen kokosolie te gebruiken voor mijn nagels en mijn nagelriemen.

Lakken of...toch niet?

Eigenlijk heb ik een soort haat-liefde verhouding met nagellak. Het is prachtig en als ik het op heb, wil ik ook niks anders meer. Maar aan de andere kant kunnen mijn nagels er op een gegeven moment niet meer tegen. Wanneer ik een te lange periode achter elkaar mijn nagels heb gelakt, verkleuren ze al gauw. En dat gebeurt ondanks ik er goed op let dat ik de nagellak niet tot aan mijn nagelriemen smeer. Toen bedacht ik om mijn nagels dagelijks met kokosolie in te smeren en de olie ook rondom mijn nagelriemen in te masseren. Dit kun je doen wanneer je nagellak op hebt of juist niet. Misschien is het eerst handig om te weten hoe je een gezonde nagel herkent. Ik heb dat nog onthouden, ten tijde van mijn studentenbaan bij een nagellak-bedrijf. Je kunt de gezondheid van je nagels testen op de volgende manieren: 1. De elasticiteit van je nagel: wanneer je met je vinger op de top van je nagel drukt, moet deze kunnen buigen. Kun je dit niet doen, omdat hij dan direct kapot gaat, dan is er al iets mis (je nagel is of te zwak of juist te hard) 2. De gezondheid van je nagelriemen: je nagelriemen horen los op de nagelplaat te liggen. Dit kun je testen door voorzichtig je duim op je nagelriem te leggen en deze naar achter te trekken. Gaat dit soepel, dan is het oke. Zit hij vast op je nagelplaat, dan is dit juist weer niet goed. Mijn nagels zijn vaker te hard dan te zacht. Al verschilt het ook vaak per nagel. Als je dit met je eigen nagels test, kun je vervolgens bekijken hoe je het verder kunt behandelen. Heb je een goede nagelstyliste? Vraag haar dan ook om advies.

Waarom kokosolie voor je nagels?

Kokosolie heeft antibacteriele en schimmelwerende eigenschappen. Ongeveer 68% van het verzadigd vet in kokosolie bestaat uit middellangeketen vetzuren. Het overgrote deel hiervan is laurinezuur, wat bacteriedodende en virusdodende eigenschappen heeft.Verkleurde nagels of kalknagels kun je er dus gemakkelijk mee behandelen. Dit doe je heel simpel door je nagels en nagelriemen in te masseren met de kokosolie. Het zorgt voor moisture en verzacht daarnaast de nagelriemen, waardoor je vastzittende nagelriemen weer los kunt krijgen. Gebruik de olie wel nadat je je nagels (en handen en voeten) schoon zijn. Voor een nog betere behandeling zou je wekelijks ook je nagels in een lauwwarm badje met wat kokosolie kunnen doen. Wil je je nagelriemen terug duwen? Gebruik daar dan een nagelriem pen voor. Probeer de Cuticle pusher van Herome. Super goed merk. Doe het niet met je nagels of met andere scherpe voorwerpen. Je nagelriemen zijn super gevoelig en je wilt ze niet beschadigen. Ik gebruik de kokosolie zelf maar 1 keer per dag, maar ik las via deze site dat je het zelfs twee keer per dag kunt doen. Je zult geleidelijk aan merken dat de conditie van je nagels verbetert. Succes! P.s: overigens is kokosolie echt een duizendpoot. Je kunt het ook gebruiken voor je haar als moisturizer' het is zelfs een perfecte olie om je make-up te verwijderen. Lees hier meer artikelen over kokosolie.