Zo valt je pruik niet van je hoofd

 

Social media staat er vol van: vrouwen die tijdens het wandelen, dansen, sporten, zwemmen of op andere manieren hun pruik verliezen. 'Zo onnodig', denk ik dan. Je zou toch denken dat de meeste vrouwen die een pruik dragen er alles aan zouden doen om dit te voorkomen. Er zijn namelijk tal van manieren om je lacewig zo goed vast te zetten dat je het met geen mogelijkheid kan verliezen. De meeste lacewigs hebben haarkammetjes en een elastieke band. De pruik blijft dan wel zitten, maar er hoeft maar een klein beetje kracht op te worden gezet en het is zo van je hoofd af. Probeer één van de volgende opties om je lacewig nog beter vast te maken.

 

1. Je pruik vast naaien

Als je er echt zeker van wil zijn dat je pruik goed blijft zitten en je het voor een langere tijd op wil houden, dan laat je het natuurlijk vastnaaien. Net als bij een weave, vlecht je je haren in. Vervolgens plaats je je lacewig op de juiste plaats en naai je het vast op verschillende punten. Op YouTube kun je heel veel filmpjes hierover vinden. Bekijk hier hoe Glamazontay het doet:

2. Lijmen

Een beetje risicovol is het wel, maar een pruik blijft heel goed zitten als je de randen lijmt met special wig glue. Ook als je zelf heel weinig haar hebt, is lijm een goede optie. Test de lijm altijd van te voren. Misschien krijg je er wel een allergische reactie op. Youtuber PeakMill gebruikt in deze video lijm om haar lacewig vast te maken. (vanaf 9.16 minuten). Ook zij heeft moeite met het losmaken van de pruik na het lijmen. Dus, het zit zeker goed vast, maar gebruik het niet te vaak.

3. Bobby Pins

Snel je pruik goed vastzetten? Dan kun je ook vertrouwen op de goede oude bobby pins (het liefst de langere versie). Zorg ervoor dat de bobby pins dezelfde kleur hebben als het haar van de pruik. Pin je pruik vast op zoveel mogelijk (onzichtbare) punten.

4. Wig Grip Band

Een wig grip band is een soort haarband van velours stof dat je plaatst onder je pruik. Hierdoor heb je geen haarkammen, clips of bobby pins nodig. De pruik blijft vast aan de grip band. Het is te gebruiken op haar en huid. Vrouwen die kaal zijn, heel weinig haar hebben of aan alopecia lijden, kunnen dit dus ook goed gebruiken. Youtuber Lovely Bryana is helemaal weg van de grip band:

5. Dubbelzijdig tape

Handig voor vrouwen die kaal zijn! Dubbelzijdig tape kun je op elke plek plakken waarvan je denkt dat het meer stevigheid nodig heeft. Ook als je wel voldoende haar hebt en naast de haarkammetjes en elastieke band in je pruik de voorkant wat beter vast wilt zetten, kun je dubbelzijdig tape gebruiken. Ook hier zit lijm in, dus test eerst op allergieën voordat je het gebruikt.

6. Got2B Glued

pruik - got2beglue Op dit moment is de Got2Be Glued erg populair onder vrouwen die vaak lacewigs dragen. Het is een soort super gel dat ook nog plakt en je lacewig stevig laat zitten. Sommige vrouwen zeggen wel dat door veel zweten de lacewig gaat verschuiven. Het is in elk geval een betere optie als je allergische reacties hebt op lijm.
Deze post bevat affiliate links. Als je op een affiliate link klikt en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine vergoeding.