Zo veelzijdig is jamaican black castor olie

Jamaican Black Castor Olie (jbco) is een hele veelzijdige olie. Als je al enige tijd goed bezig bent met het verzorgen van je haar, heb je vast weleens geprobeerd. Deze wonderolie, zoals het ook vaak wordt genoemd, heeft zoveel bijzondere eigenschappen. Zowel met 'gewone' castor olie als met jamaican black castor oil, kun je heel gezond haar krijgen. Maar onze voorkeur gaat uit naar de jbco. Het grootste verschil tussen deze twee oliën zit in het verwerkingsproces. Jbco wordt gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. De normale castor olie wordt geperst uit verse zaden. Jbco wordt geperst uit geroosterde zaden. Het roosteren van de zaden geeft de olie daardoor een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen. Lees hier meer over de eigenschappen van jbco. jamaican black castor olie TIP: Bestel hier goedkoop jouw Jamaican Black Castor Olie Je kunt jbco op verschillende manieren in je haar- en huidverzorging gebruiken. Jamaican black castor oil is hartstikke veelzijdig!

1. Jamaican Black Castor Olie voor Dikkere wenkbrauwen

Breng een klein beetje jbco aan op een wattenstaafje en smeer voor het slapen gaan je wenkbrauwen ermee in. De omega vetzuren in de olie zorgen ervoor dat je haartjes weer gaan groeien.

2. Littekens vervagen

Als je een litteken hebt, kunnen oliën het litteken verzachten en ervoor zorgen dat het minder opvalt. Castor olie is de best keuze, omdat het de poriën laat ademen. Reinig je litteken eerst met een milde zeep. Vooral wanneer je littekens hebt als gevolg van acne, is het reinigen heel belangrijk. Breng dan de olie aan. Je huid hoeft niet droog te zijn, voordat je de olie aanbrengt. Extra water werkt juist voordelig.

3. Je haarlijn weer laten groeien

Een van de meest gebruikte manieren om een dunner wordende haarlijn weer te laten groeien is door het gebruik van jbco. Mix het met een aantal druppels rozemarijn olie en breng het dagelijks aan op de dunner geworden plekjes. Voor een nog beter resultaat, masseer je de olie goed in.

4. Kraaienpootjes vervagen

Niks mis met lachrimpeltjes en kraaienpootjes, maar wat is het fijn als je het nog even kan uitstellen. Smeer daarom met een watje wat jbco langs je ogen. Na een aantal weken zal je merken dat de kraaienpootjes wat vervagen.

5. Heerlijk: de Jamaican Black Castor Olie Pre poo

Net als vele andere oliën, is jbco ook te gebruiken als pre-poo. Mix het met kokosolie en breng het aan op je haar. Doe dit pluk voor pluk en geef extra aandacht aan je haarpunten. Masseer de olie vervolgens goed in en laat het voor 20 minuten intrekken. Daarna was je je haar als gewoonlijk.

6. Verzacht je haar met Jamaican Black Castor olie

Jbco brengt een laagje om je haar en geeft het glans. Mix het met je favoriete leave-in conditioner of gel voor extra 'hold', glans en zacht haar.

7. Verlichting brengen aan pijnlijke gewrichten

Als je last hebt van pijnlijke gewrichten voor het slapen gaan of na het (hard)lopen, kun je wat jbco over je handen/voeten wrijven. Het verlicht de pijn vanwege de vetzuren die erin zitten. Ook overtuigd van de voordelen van jbco? Een flesje kun je kopen in deze webshop: www.supernaturals.nl
bron: Naturallycurly