3 manieren om je haar te stijlen zonder hitte

Haar stijlen zonder hitte Dacht je dat je altijd een tang of een föhn nodig hebt om je haar te stijlen? Dat is dus niet zo. Ook zonder hitte kun je je haar stijl maken. Het kost je wel veel meer tijd, maar het grootste voordeel is dat je je haar er niet mee beschadigt. Deze 3 manieren kun je gebruiken om je haar te stijlen zonder hitte:

1. Je haar stijlen met de Banding Methode

De Banding Methode is een methode die al jaren door vrouwen wordt gebruikt. Om je haar zonder hitte te stijlen, zul je het voor enkele uren moeten 'stretchen'. Dit betekent dat je het moet proberen uit te rekken. De krullen wil je er namelijk uit hebben. Om ervoor te zorgen dat je haar uitgerekt blijft, bind je er elastiekjes in. Dit doe je als volgt:
  • Zorg ervoor dat je voldoende elastiekjes hebt.
  • Pak een plukje haar (niet te weinig haar!) en bind je eerst elastiekje helemaal bij de wortels.
  • De volgende elastiekjes bind je telkens een stukje lager totdat je bij de haarpunten bent.
Tip: In plaats van verschillende elastiekjes per haarpluk, kun je ook een groot elastiekje gebruiken (bijvoorbeeld een haarband die niet te dik is, maar wel groot). Deze kun je dan vanaf de wortel steeds door naar de puntjes om de pluk heen wikkelen. Je zult merken dat het plukje nu al stijf staat en de krullen worden uitgerekt. Herhaal deze stappen voor al het haar op je hoofd. Wanneer je alle elastiekjes in je haar hebt gebonden, laat je ze enkele uren erin zitten. Je kunt er bijvoorbeeld mee gaan slapen. Zijn de uren voorbij? Dan haal je de elastiekjes er weer uit en je hebt stijl haar!

2. De Afrikaanse Threading Methode

De Afrikaanse Threading Methode gaat nog een stapje verder in het stijl maken van je haar. Deze methode wordt in verschillende Afrikaanse landen gebruikt. Vaak niet eens perse om het haar stijl te maken, maar eerder als haardracht. Voor deze methode gebruik je gaar. Het gaar draai je vanaf de wortel tot de haarpunten constant om een pluk haar heen. Het lijkt een beetje op de hair wrap trend van vroeger. Toen was het helemaal 'in' om gekleurd draad om een plukje haar te binden. Het zag er zo uit: hair wrap girl Deze exacte trend is dus handig om te gebruiken wanneer je je haar wilt stijlen. Zo ga je te werk:
  • Koop eerst goed draad. Als je goed wilt kunnen zien wat je doet, koop dan draad in een felle kleur. Het draad moet ongeveer 2 to 2,5 keer zo lang zijn als je haar.
  • Maak een knoopje in het draad.
  • Pak een pluk haar en plaats het draad op je haar. Start bij de wortels.
  • Draai het draad vanaf de worstels tot aan de puntjes om je haar.
  • Maak tot slot een knoop in het draad.
haar stijlen met african threading methode In dit filmpje wordt echt super duidelijk uitgelegd hoe je de threading methode uit kunt voeren. De vrouw achter het YouTube Kanaal GirlsLoveYourCurls laat zien hoe je de methode kunt gebruiken om je haar te stijlen én hoe je deze methode kunt gebruiken als haardracht.

3. De hair wrap methode

De hair wrap methode is een laatste simpele methode om je haar gladder te krijgen. Deze methode werkt overigens wel het beste bij vrouwen met krullend haar. Heb je kroeshaar, dan is dit veel lastiger te doen. Met een wrap kam en borstel je je haar rondom je hoofd helemaal plat. Wanneer je dit voor het eerst doet, kan het moeilijk lijken. Oefen het dus even! In dit artikel lees je meer over hoe je je haar kunt wrappen. Deze drie methodes kun je gebruiken om je haar te stijlen. Let wel op dat je met deze methodes nooit exact dezelfde look zult krijgen als dat je krijgt wanneer je een tang gebruikt.
Foto's: Pinterest