4 tekenen dat je haar een proteïne behandeling nodig heeft

Is een proteïne behandeling echt nodig? Wanneer het op haarverzorging aankomt, zijn we gauw geneigd het zo zacht mogelijk te maken. Moisturizers, moisturizing conditioners, deep conditioners en verschillende haarboters werken perfect om je haar te bevochtigen en zacht te maken. Echter, haar dat veel te zacht is, kan een averechts gevolg hebben. Het haar wordt zwak en kan snel breken. Een goede manier om dit te voorkomen, is door je moisturizing conditioner af te wisselen met een proteïne conditioner. Proteïne behandelingen dringen diep het haar binnen. Het gebruik van proteïne voorkomt dat je haar gaat breken, maakt het haar weer sterk en laat het haar glanzen. Je kunt er echt gezond haar mee bereiken. Alhoewel proteïne conditioners niet voor iedereen werken, zijn er toch een aantal redenen om het wel te gebruiken.

Redenen voor een proteine behandeling

1. Als je je haar chemisch behandelt en/of kleurt

Een relaxer is een aanslag op je haar. Het beschadigt je haar en haalt al de proteïne weg. Het haar droogt uit en breekt sneller. Ook wanneer je je haar kleurt, kun je last hebben van zwak en droog haar. Gebruik in dit geval wekelijks of tweewekelijks een proteïne conditioner.

2. Als je veel hitte gebruikt op je haar

Gebruik jij dagelijks of wekelijks een stijl- of krultang? Ook dan droogt je haar heel erg uit. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar voldoende moisture bevat voordat je hitte gebruikt. Haar dat in goede conditie is, zal minder schade krijgen door hitte dan haar dat al erg breekbaar en beschadigd is. Om je haar sterk te houden, gebruik je wekelijks een proteïne conditioner. Na je proteïne behandeling, masseer je je haar in met een moisturizing deep conditioner.

Probeer deze Black Castor Oil Protein Conditioner eens!

3. Als je haar breekt

Ook wanneer je geen chemische behandeling in je haar hebt, je haar niet kleurt en geen hitte op je haar gebruikt, kan een proteïne behandeling nuttig zijn. Bijvoorbeeld als je haar heel erg breekt. En dan heb ik het niet over de normale haaruitval (we verliezen dagelijks zo'n 100 haren). Zie jij overal haren liggen, zoals op je kussen, op je stoel of op je t-shirt en hoor je het gewoon breken wanneer je je haar kamt? Ook dan kan een proteïne behandeling hulp bieden. Doe een intensieve proteïne behandeling totdat het breken stopt. Vervolgens verminder je de behandelingen naar 1x per maand.

4. Een proteïne behandeling wanneer je haar zijn elasticiteit mist

Je haar is elastisch. Het rekt uit en krimpt weer in. Dit noem je de haarelasticiteit. Als je gezond haar hebt, zal nat haar tot zo’n 30% van de originele lengte oprekken en zonder te breken weer naar de originele lengte gaan. Ben je benieuwd of je haar gezond is? Dan kan je heel gemakkelijk de stretch test doen. Je trekt een haartje uit je hoofd en rekt deze uit. Rekt je haar meer dan normaal en breekt het dan af? Dan heeft je haar proteïne nodig. Je kunt deze test trouwens op droog en op nat haar doen. Dit zijn de vier belangrijkste tekenen dat jij een proteïne conditioner nodig hebt. Maar misschien weet jij nog wel een andere reden om een proteïne conditioner te gebruiken. Deel dit dan in de comments! Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 10 november 2015 en werd op 28 januari 2021 geactualiseerd.