5 DIY's om van haarroos af te komen

Haarroos komt zo vaak voor. Haarroos is een vorm van eczeem. Het is een ontsteking waardoor de hoofdhuid gaat schilferen en jeuken. Bij het tegengaan van roos, dien je zowel aan de binnenkant te kijken als de buitenkant. Drink je bijvoorbeeld voldoende water, eet je genoeg groente en fruit? Ook zijn er talloze shampoos die beweren roos tegen te gaan. Maar wist je dat er een aantal natuurlijke manieren zijn om van roos af te komen? Hierbij 5 DIY's om van je haarroos af te komen:

Appelazijn

Misschien gebruik je weleens appelazijn om je haar te reinigen. Maar wist je dat het ook gebruikt wordt om haarroos tegen te gaan. Het reinigt namelijk ook de hoofdhuid waardoor roos verdwijnt en je haar zijdezachte wordt. DIY: Meng een deel appelazijn met een deel water in een spuitflesje. Spuit de mix op je haar en laat het voor een aantal minuten intrekken voordat je het eruit wast. Meestal zie je binnen een paar dagen resultaat, mocht dit niet zo zijn, herhaal het dan.

Henna

Henna staat voornamelijk bekend om het kleuren van je haar. Maar het is ook een prima hulpmiddel tegen haarroos. DIY: Mix henna met fenegriek poeder, één kopje zwarte thee, één kopje appelazijn, één eetlepel olijfolie en een ei. Laat het voor drie uren intrekken en spoel het vervolgens uit.

Rozemarijn olie

Voordat we het over rozemarijn als hulpmiddel tegen roos gaan hebben, hierbij een lijst van voordelen van rozemarijn voor je haar:
  • het stimuleert en verbetert de bloedcirculatie, waardoor je haar beter gaat groeien en dikker wordt.
  • het heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor het je hoofdhuid en haar reinigt.
  • het geeft je haar meer glans
  • daarnaast werkt het ook prima tegen vroeg grijs worden
Rozemarijnolie is dus sowieso een must om in huis te hebben. DIY: Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. Voeg enkele druppels toe aan olijfolie en masseer het dan op je hoofdhuid. Je hoeft het dan niet direct uit te wassen. Een andere manier is het toevoegen van de druppels aan je conditioner. Breng je conditioner dan aan als gewoonlijk en laat het intrekken voor een aantal minuten voordat je het eruit wast.

Aloe Vera

De wonderplant Aloe Vera kan je ook helpen bij je haarroos. Het lijkt alsof aloe vera alles kan genezen of verhelpen. Het kan een effectief hulpmiddel zijn tegen roos. Hierbij de voordelen van Aloe Vera:
  • Het verzacht en hydrateert de droge hoofdhuid en verwijdert dode huidcellen.
  • Het verdrijft de bacteriën en andere vette deposito's die de haarzakjes verstoppen. Dit helpt om haaruitval te voorkomen.
  • Het heeft een anti - inflammatoire stof genaamd glycoproteïnen dat de ontsteking vermindert en verzacht jeuk.
  • Het bevat verschillende mineralen en vitaminen.
  • Het heeft een natuurlijke anti - schimmel eigenschap die roos verwijdert veroorzaakt door schimmels en gisten op de hoofdhuid.
  • Het kalmeert de hoofdhuid en vermindert jeuk. Het dringt ook diep door in het haar en de hoofdhuid om de bacteriën te doden.
DIY: Neem de pulp uit de aloe vera plant. Wrijf het op je hoofdhuid en spoelt het na 2-3 minuten (wanneer het opgedroogd is) weer uit. Let op: aloe vera heeft een bittere smaak, dus het is raadzaam om je mond te sluiten, tijdens het uitspoelen van je haar (als je dat niet lekker vindt).

Eucalyptus olie

Eucalyptus olie zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid en werkt ook heel goed tegen een droge hoofdhuid. Daarnaast zorgt het ook voor glans. DIY: Verdun de olie altijd. Gebruik het bijvoorbeeld als behandeling tegen roos door een aantal druppels in je shampoo en/of conditioner te doen.