5x gels voor mooie en gedefinieerde krullen

Als je natural gaat, zijn er een aantal producten die je standaard in huis moet hebben. Gel is daar één van. En alhoewel er een groot aanbod is, zorgt niet elke gel voor de mooie en gedefinieerde krullen waar jij op zoek naar bent. Weinig 'hold', witte vlokjes of een gebrek aan glans zijn een no-go. Gelukkig kunnen wij je een beetje op weg helpen met deze 5 toppers!

1. Cantu Moisturizing Twist & Lock Gel

gedefinieerde krullen - cantu moisturizing twist & lock gel copy Wij zijn fan van de producten van Cantu. Het merk biedt complete lijnen voor de verzorging van kroeshaar en krullen. Over het algemeen fijne producten die hun werk doen. Ik werd getipt over de Moisturizing Twist & Lock gel door mijn zusje. Zij gebruikt het voor haar twist-outs die er altijd prachtig uitzien. Cantu Moisturizing Twist & Lock Gel ziet er niet uit als een 'normale' gel. Ik zou het eerder een mix kunnen noemen tussen een krullen crème en een gel. Het heeft een witte, dikke structuur en plakt niet. Je kunt de gel gebruiken zonder leave-in conditioner en om ermee te twisten, maar dat hoeft net perse. Het resultaat zijn mooie gedefinieerde krullen, met een medium hold en zonder de hinderlijke witte vlokken. Je kunt de Cantu producten kopen bij de meeste afro shops of online. Prijzen variëren tussen de 7 en 10 euro.

2. Eco Styler Olive Oil Gel

gedefineerde krullen - Eco Styler Olive Oil Gel Als je op zoek bent naar een betaalbare gel, dan is Eco Styler Olive Oil een goede optie. Voor zo'n 10 euro heb je al een grote pot van 950 ml. De gel bevat pure olijfolie en is op waterbasis (i.p.v. alcohol). Er zijn heel veel verschillende soorten Eco Styler gels, maar de Olive Oil variant is bij de meeste dames het populairst. Het maakt het haar niet te hard en geeft geen witte vlokjes. Je kunt deze gel gebruiken voor een wash & go, twist/braid out en voor het strak houden van je haar als je het bijvoorbeeld in een staartje doet. De gel wordt iets harder dan de Twist & Lock Gel van Cantu, maar geeft absoluut definitie aan je krul. Ook laat het je krullen een klein beetje krimpen. Persoonlijk gebruik deze gel het liefst alleen als ik mijn haar in een strakke staart wil doen. Het maakt mijn haar niet hard, maar zorgt er wel voor dat de haartjes plat blijven liggen.

3. Kinky Curly Curling Custard

gedefineerde krullen - Kinky Curly Curling Custard Dit product is voor sommige vrouwen de holy grail. Alhoewel je er de hoofdprijs voor betaalt (zo'n 40 euro voor 480 ml!), is het resultaat van dit product voor zowel haartype 3 als haartype 4 fantastisch. De Curling Custard is ontwikkeld om je krulpatroon te versterken en dus mooie, gedefinieerde krullen te geven. Precies wat we willen van een gel. Daarnaast geeft de gel een goede hold en hydrateert het het haar goed. Je gebruikt de gel in combinatie met een leave-in conditioner (probeer ook eens hun populaire leave-in conditioner/detangler 'Knot Today'). Je kunt er prima een wash & go mee doen. Zorg ervoor dat je haar nog een beetje nat is voordat je de curling custard gebruikt. Je kunt een spuitflesje met water bij de hand houden om je haar steeds nat te spuiten terwijl je bezig bent. Voor een mooi resultaat heb je niet veel van het product nodig. Dat scheelt ook weer in de kosten!

4. Aunt Jackie's Don't Shrink Flaxseed Elongating Curling Gel

Gedefinieerde krullen - aunt-jackie_s-don_t-shrink-gel De naam van deze gel is een hele mond vol. Waar het op neer komt is dat dit een gel is op basis van lijnzaad en dat het voorkomt dat je krullen gaan krimpen. Lijnzaad heeft van nature een hydraterende, en licht fixerende werking. Daarnaast is lijnzaad erg rijk aan omega-3 vetzuren die dik en glanzend haar helpen bevorderen. Je kunt een lijnzaad gel ook zelf maken. Deze gel is doorzichtig van kleur, maar niet zo dik als bijvoorbeeld de Eco Styler Olive Oil Gel. Je kunt het op vochtig haar gebruiken of in combinatie met een leave-in conditioner. Ik vind dat deze gel de krullen wel iets langer maakt, maar daardoor ook de krul-defintie wat afneemt. Voor strakke staartjes en om haartjes plat te maken, raad ik deze gel niet aan. Aunt Jackie's Don't Shrink Flaxseed Elongating Curling Gel is te koop via Bol.com.

5. Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Gel Soufflé

Gedefinieerde krullen - Shea-Moisture-Coconut-Hibiscus-Curling-Gel-Souffle. copy Als laatste: de populaire gel van Shea Moisture. Deze gel bevat onder andere agave nectar, kokosolie, lijnzaadolie en glycerine. De pot is best klein, maar als je de meeste reviews online mag geloven: a little goes a long way. Ook deze gel werkt het beste als je het op vochtig haar aanbrengt. Perfect dus voor een wash & go, maar zeker ook prima te gebruiken voor een twist out of braid out. Alhoewel wordt aanbevolen om dit product te laten drogen door de lucht, kun je het ook drogen met een föhn. Gebruik dan de koude stand. Je krullen hebben een medium hold en zullen pluis-vrij zijn. De meeste afro shops verkopen Shea Moisture producten. Anders kun je altijd online terecht. De Curling Gel Souffleé is verkrijgbaar voor ongeveer 18 euro (340 gr.)

Welke gel moet je gebruiken?

Concluderend, kun je afhankelijk van je haartype een keuze maken. Ook is het belangrijk om te weten wat je met de gel gaat doen. Een wash & go? Of een twist out? En niet onbelangrijk: je budget. Er zijn hele goedkope, maar ook hele dure gels op de markt. Alhoewel we hier 'maar' vijf van onze favoriete benoemen, heb je tegenwoordig heel veel keus als je op zoek bent naar een gel voor mooie gedefinieerde krullen. Probeer een van deze gels en laat ons weten wat je ervan vindt!