7 Tips om pluizig haar te voorkomen

pluizig_haar_c Heb je net een fantastische twist out gedaan, begint het na een halfuur alweer te pluizen. Pfff... alle moeite voor niks! Het pluizen kan ontstaan door haarschubben die niet plat liggen, maar openstaan. Als je haarschubben plat liggen, glanst je haar en pluist het niet. Natuurlijk is hier iets tegen te doen. Hier zeven tips om pluizig haar te voorkomen:

1. Sealen

De grootse oorzaak van pluizig haar is het vocht dat je haar binnenkomt. Als je haar al goed bevochtigd is en heel goed is geseald, is er minder ruimte voor pluis. Gebruik daarom na je deep conditioner een leave-in conditioner en eindig met een olie of boter om te sealen.

2. Koud water spoeling

Heel vaak doe je alle stappen goed: wassen, (deep) conditioner, leave-in conditioner en sealen. En dan toch is het haar droog en pluizig. Natuurlijk kan dit verschillende oorzaken hebben, maar wist je dat het ook te maken kan hebben met het gebruik van t warm water tijdens het wassen van je haar? Warm water zorgt ervoor dat je haarschubben zich openen. Dat is op zich geen punt, want zo kun je beter je haar wassen en kan de conditioner het haar goed binnendringen. Maar om de haarschubben te sluiten, heb je koud water nodig. Eindig dus altijd met een koud water spoeling, als je je haar hebt gewassen. Dat is natuurlijk even wennen. Je kunt ook het water steeds kouder maken, als het je niet in één keer lukt.

3. Oude T-shirt

Droog jij je haar nog steeds met een handdoek? Dan moet je er onmiddellijk mee stoppen! Handdoeken zijn absoluut niet goed voor je haar en zorgen voor meer pluis. Gebruik daarom een oud t-shirt, een microvezel handdoek, of - zoals Aisha - een hydrofiele luier! Deze alternatieven zorgen ervoor dat het vocht in je haar behouden blijft en het haar niet snel uitdroogt. Je zal het eerst moeten proberen, voordat je het verschil ervaart.

4. Diffuser

Sommige mensen kunnen niet zonder: de diffuser. Een diffuser is een opzetstuk voor je haardroger, speciaal ontworpen om je krullen meer definitie en volume te geven. Maar het is ook heel erg handig om pluizig haar tijdens het drogen te voorkomen en werkt veel beter dan een droogkap. Je gebruikt het nadat je je leave-in en styling cream hebt gebruikt. Zodra het haar droog is, voelt het zacht aan en heb je gedefinieerde krullen zonder pluis.

6. Satijnen doek

Ga je slapen en wil je ook de volgende dag genieten van je mooie haar? Vergeet dan niet je satijnen doek te binden of op een satijnen kussensloop te slapen. Katoen zuigt al het vocht uit je haar en maakt het droog en stug. Satijn zorgt er juist voor dat het vocht in je haar behouden blijft en je haar er de volgende dag nog perfect uit ziet.

7. Anti-pluis producten

Als laatste zijn er ook nog producten die pluis tegengaan. Zo zorgt de Natural Curling Gelo van III Sisters Of Nature ervoor dat je haar zacht en pluis-vrij blijft. Ideaal voor krullend haar. En Sheado's Honey Love Hairmilk is een ideale leave-in conditioner die je haar moisture geeft en pluis wegwerkt. Genoeg tips dus om nooit meer met pluizig haar rond te lopen! Heb jij nog goede tips? Deel ze in de comments!