Brazilian Blowout vs. Keratin Treatment

Heb je ooit gehoord van de Brazilian Blowout? Anders dan de naam doet impliceren heeft de deze behandeling niets te maken met het land 'Brazilië' of het haar van Braziliaanse vrouwen. In de praktijk komt het neer op een behandelingstechniek voor je haar (die naar schijnt wel in Brazilië is uitgevonden), die je haar niet relaxed, maar zacht en pluisvrij maakt.

De behandeling lijkt erg op de Brazilian Hair Treatment, die tevens het haar zacht maakt. Beide behandelingen zijn vooral in de Verenigde Staten erg populair en claimen geen 'sterke' chemicaliën te gebruiken. Wat is nou het verschil tussen de blowout en de Keratin treatment? En welke 'eigenschappen' hebben ze gemeen? Check de facts!

Brazilian Keratin Treatment

Allereerst de Brazilian Keratin Treatment: deze behandeling maakt je haar zachter en zorgt dat beschadigt, droog en pluizig haar weer gladder en pluisvrij wordt. Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van keratine. Keratine is een kleine molecule, die gemakkelijk het haar binnen kan dringen. Het zorgt ervoor dat je haar van binnenuit versterkt en verzorgt wordt.

Een keratine behandeling is niet perse bedoeld om je haar heel steil te maken. Je kunt nog steeds je natuurlijke krullen behouden, alleen zal de sterkte van de krul wat verminderen.

Na een aantal keren was, zal de keratine ook uit het haar verdwijnen. Je kunt de behandeling dan herhalen.

Brazilian Blowout

De Brazilian blowout maakt het haar niet alleen zachter, maar verbetert ook de conditie van het haar. Het product creëert namelijk een beschermende laag van eiwit rond de haarschacht. Dit is een groot verschil met de keratine behandeling, waar keratine diep het haar binnendringt. Het grootste nadeel van de blowout, is dat er een kans is dat je haar meer proteïne opneemt dan het aankan. Hierdoor wordt het haar zwak en erg breekbaar. Het is daarom belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt.

Brazilian blowout vs. Keratin Treatment

Tenslotte een overzicht van de grootste verschillen tussen de twee behandelingen:

  • Een Brazilian blowout brengt een proteïne laagje om het haar.
  • Bij een keratine behandeling dringt keratine diep het haar naar binnen.
  • Beide behandelingen kosten een boel geld. Voor een keratine behandeling betaal je ongeveer tussen de 100 en 300 euro bij een kapsalon. Uiteraard kun je de behandeling ook zelf uitvoeren door de producten zelf te kopen voor gemiddeld 120,-
  • Een keratine treatment duurt gemiddeld 3 uur. De Brazilian Blowout kost je ongeveer anderhalf uur.
  • Na het ondergaan van de Keratin Treatment, wordt het je aangeraden pas na 48 uur je haar te wassen. Was je het haar direct of een dag later, dan kan het zijn dat je het product ook uit je haar spoelt. Het heeft immers tijd nodig om 'in te trekken'. De Brazilian Blowout beperkt je hierin niet. Je kunt je haar na de behandeling gewoon wassen.
  • Volgens de makers van de Brazilian Blowout blijft je haar ongeveer 12 weken 'glad' en 'zacht'. Waarschijnlijk heb je er gemiddeld zo'n 10 weken plezier aan. De Keratin Treatment blijft ongeveer 3-5 maanden in je haar zitten.

Volg het advies van je hairstylist!

Alhoewel de producten zeggen voor bijna ieder haar geschikt te zijn, kun je natuurlijk altijd het best advies vragen aan je kapsalon. Beide behandelingen hebben voor mensen met kroeshaar pas het gewenste effect (=glad haar), nadat je je haar hebt gerelaxed.

Laatste update: 17 maart 2021