Dag dag krulspelden, hallo wrap!

hair wrap Toen mijn kapster klaar was met mijn haar, keek ik vol enthousiasme naar mijn 'nieuwe haar'. Mijn eerste relaxer. Het was prachtig. "Zo. En nu moet je elke dag slapen met krulspelden", zei ze nog voordat ik de kappersstoel verliet. "Ja, natuurlijk", antwoordde ik; vastberaden en overtuigd van het feit dat ik elke avond braaf de krulspelden zou gebruiken. Zo kreeg je een mooie slag in het haar en bleven de haarpunten mooi en gezond, werd mij verteld. Die krulspelden had ik al enkele dagen voordat ik mijn haar relaxte gekocht en klaargelegd. Maar al na de eerste avond begon de ellende. De krulspelden in mijn haar rollen, dat lukte nog wel. Alleen het slapen met de krulspelden was een drama. Pijnlijk. Niet leuk. Het verstoorde mijn heerlijke nachtrust. Braaf iedere avond mijn haar in de krulspelden rollen; dat zat er op een gegeven moment niet meer in. Gelukkig ontdekte ik toen een andere manier, waarmee ik 's ochtends in slechts enkele minuten een prachtige slag in mijn haar had en het dus los kon dragen. Het heet de wrap! hair wrap

De wrap?

Het is eventjes oefenen, maar zodra je het kan ben je echt blij. Dat beloof ik je. Met een wrap borstel je je haar helemaal om je hoofd heen. Met haarspelden maak je je haar vast, gevolgd met een hoofddoek. Daarna kun je gaan slapen. De volgende ochtend verwijder je de wrap en kun je je haar prachtig los dragen. De Nederlandse blogster Kara Zeytin laat in dit filmpje goed zien hoe je het moet doen: Is de wrap nu echt een goed alternatief? Voor mij was dat in ieder geval wel zo. De krulspelden gebruikte ik op een gegeven moment alleen nog maar als ik echt krullen in mijn haar wilde. De wrap zorgde er niet alleen voor dat ik mijn tang en föhn minder hoefde te gebruiken, het was ook nog eens een veiligere manier om zo te slapen. Een soort van beschermende haarstijl tijdens het slapen. Heb je een relaxer in je haar en baal je dus van de krulspelden? Probeer dit dan eens!
Foto's: JustGrowalready.com / Pinterest