De 3 grootste misverstanden over keratine behandelingen

Opeens waren ze er: de keratine behandelingen. Zoek je via Google naar dit soort haarbehandelingen, dan kom je tal van merken tegen die ‘keratine-producten’ verkopen. Daarnaast biedt tegenwoordig vrijwel iedere kapsalon een keratine behandeling aan en mogen we het intussen wel een echte trend noemen. Hoewel veel vrouwen er al (dankbaar of niet) gebruik van hebben gemaakt, bestaan er nog steeds heel veel misverstanden over keratine behandelingen. Om je een beetje wegwijs te maken in de overvloed aan ‘Keratine-informatie’, vroegen we Sisay International - ons te helpen en bespreken we de 3 grootste misverstanden over Keratine behandelingen.

Misverstand 1: Keratine is een behandeling

De woorden keratine en behandeling gaan hand-in-hand. Best begrijpelijk, omdat je met de meeste keratine-producten ook een echte behandeling ondergaat. Keratine op zich is echter geen behandeling, maar een bouwstof die al in je haar zit. Maar liefst 88% van je haar bestaat uit keratine. Bij de meeste keratine behandelingen, worden producten gebruikt waar keratine een bestanddeel van is. Keratine is een proteïne, een bouwstof die je haar sterker maakt. Hoe minder keratine (proteïne) in je haar, hoe zwakker je haar dus is.

Misverstand 2: Keratine laat je haar breken

Zoals je nu al weet, bestaat je eigen haar al voor een groot deel uit keratine. Het antwoord op de vraag of je haar breekt door het gebruik van keratine, is dus ‘nee’. Echter, kan keratine in combinatie met andere ingrediënten wel degelijk een nadelig effect hebben op je haar. Gebruik na een keratine behandeling bijvoorbeeld geen shampoos met sulfaten zoals SLS en ALS erin. Het keratine-laagje dat om je haar zit, haal je er met deze shampoos namelijk weer af. Kies daarom voor een sulfaatvrije shampoo.

Misverstand 3: Keratine behandelingen zijn alleen bedoeld om je haar steil te maken

Het merendeel van de keratine behandelingen wordt aangeboden als styling treatments: behandelingen waarbij krullend, pluizig of kroeshaar zacht, glad en steil worden gemaakt, zonder dat er chemische processen aan te pas hoeven te komen. Na het toevoegen van keratine in het haar, wordt het haar namelijk met een stijltang bewerkt. Hierdoor vervult de keratine de rol van ‘hittebeschermer’. De toevoeging van extra proteïne in je haar moet er namelijk voor zorgen dat je haar wordt beschermd tegen de hitte van de tang. Sommige Keratine behandelingen kunnen echter ook worden gebruikt om je haar een gezonde proteïne behandeling te geven. De samenstelling van het product is dan anders, zoals de Pistachio & Borage Oils Mask van Jenoris. Dit is een masker dat speciaal gemaakt is om je haar te verstevigen. Het heeft een 3-dimensionale werking die de schubbenlaag, de haarvezel en de matrix van elk type haar actief herstelt. Dit masker is verrijkt met keratine en pistache en bernagie oliën. De keratine is een ware bouwsteen voor elk afzonderlijke haar en vult deze weer aan. De olIën zorgen op hun beurt voor een sublieme voeding en bescherming van je haar. Het resultaat? Geen steil haar, maar voelbaar zacht en sterker haar. Dit soort behandelingen zijn zowel goed voor vrouwen met kroes en krullend haar als voor vrouwen die hun haar relaxen en kleuren. Featured foto: Keratinebehandeling bij Chokka's Blackhair Academy.