De Devacut voor krullend en kroeshaar

devacutbeforeafter

Dat de verzorging voor krullend en kroeshaar vraagt om het gebruik van specifieke haarproducten, wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat er een hele andere techniek moet worden gebruikt om krullend en kroeshaar te knippen? Tenminste, volgens Lorraine Massey, de mede-eigenaar van Devachan Salon in Amerika. Zij ontwikkelde een aantal jaren geleden de Devacut, een kniptechniek voor de curly girls.

Wat is de Devacut?

Anders dan bij de meeste knipbeurten - waarbij je haar eerst wordt gewassen en vervolgens 'nat' wordt geknipt - wordt bij de Devacut je haar geknipt terwijl het juist droog is (of met heel weinig haarproducten in je haar). Oftewel: om de Devacut uit te kunnen voeren, moet je haar droog en in zijn originele staat zijn, zodat je natuurlijke krulpatroon gewoon te zien is. Voor vrouwen met haartype 4 (kroeshaar), wordt meestal geadviseerd om eerst een wash&go te doen, voordat je de Devacut laat uitvoeren. Zo ziet de haarstylist je krullen in natuurlijke staat. Vervolgens worden al je krullen plukje voor plukje geknipt. Het doel van de Devacut is om je haar meer vorm en een natuurlijke look te geven.

Waarom iedereen zo lovend is over de Devacut?

De originele Devacut kun je alleen laten doen in een van de Devachan Salons in Amerika. Er zijn daarnaast ook een aantal kapsalons die zich officieel hebben gespecialiseerd in deze techniek. De salon wordt door heel veel curly girls geprezen vanwege de manier waarop de haarstylistes met hun klanten omgaan. Zo wordt je door de haarstylist persoonlijk en bij naam ontvangen en krijg je bij iedere cut een persoonlijk advies over je haar. De haarstylistes overleggen namelijk samen met jouw wat de beste vorm van je krullen moet worden en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Zo is eigenlijk iedere Devacut die wordt uitgevoerd, erg uniek. Daarnaast voelt een bezoekje aan de salon alsof je je in een spa bevindt - super luxe! En natuurlijk; aan al deze luxe en speciale consults hangt wel een prijskaartje. De kosten voor een Devacut hangen af van de haarstylist die je haar doet - hoe meer ervaring de haarstylist heeft, hoe meer je betaalt. Je kunt dus rekening op een bedrag tussen de $80,- en $150,-.

Devacut ervaringen van Youtubers

Hieronder zie je twee filmpjes van twee dames met allemaal verschillende haartypen. Ze brachten allemaal een bezoekje aan de Devachan Salon in New York. Je kunt duidelijk zien op welke wijze de krullen van de dames door de Devacut in model wordt gebracht. (vanaf 4:20 minuten)

Devacut in Nederland?

Voor zover bekend zijn er in Nederland geen gecertificeerde Devacut kapsalons of haarstylisten (mocht jij er wel eentje kennen, deel het dan met ons in de comments!). Wat je wel zou kunnen doen is je haarstylist vragen je haar in droge staat te knippen, zodat je direct goed kunt zien in welke vorm het geknipt wordt.
Foto's: Pinterest Meer info: www.devachansalon.com/

Ben jij een fan van de Devacut?