De wonderen van castor olie

Wonderolie. Zo wordt castor olie ook vaak genoemd. Deze olie is afkomstig van de plant Ricinus uit Afrika. De naam wonderolie is ontstaan doordat de plant zo snel groeit en wel 12 meter hoog kan worden. Op welke manier deze olie echt wonderen kan verrichten, lees je hieronder.

Castor Olie pakking

Deze pakking omvat het gebruik van een doek, ondergedompeld in castor olie, die op de huid geplaatst wordt. Het wordt door sommige alternatieve genezers gebruikt om de circulatie te verbeteren en om de genezing van de organen en weefsels onder de huid te bevorderen. Alternatieve artsen gebruiken de pakking om:
  • de leverfunctie te verbeteren;
  • pijn te verlichten;
  • ontstekingen te verminderen;
  • de spijsvertering te verbeteren.

Hoe maak je de pakking?

Dompel allereerst een doek onder in castor olie. Vervolgens verwarm je de doek in de oven of in de magnetron (niet aanbevolen). Zorg ervoor dat het een aangename warme temperatuur krijgt. Daarna wring je de overtollige olie uit. Leg tot slot de doek op het gewenste deel van je lichaam. Ontspan voor een uurtje en verwijder de doek. Bestel hier goedkoop castor olie

Voor je haar

Wanneer je last hebt van haaruitval of wanneer je bezig bent met je stretching periode, kun je goed gebruik maken van de wonderolie. De olie bevat Omega-9 vetzuren. Deze vetzuren helpen om je haar van vocht te voorzien en droog haar te voorkomen. Omdat castor olie best dik is, kun je het bijvoorbeeld ook mixen met amandel olie. Een voorbeeld van een goede behandeling is:
  1. Breng de castor olie aan op je hoofdhuid en je haarpunten.
  2. Bind je hoofd met een plastic kap en eventueel een handdoek.
  3. Slaap een nachtje met de castor olie in je haar.
  4. Was je haar 's ochtends en stijl het zoals gewoonlijk.
Herhaal deze behandeling elke week voor 6 tot 8 weken en je zal verschil merken!

Voor je huid

Castor olie is de belangrijkste olie voor de Oil Cleansing Methode (OCM), omdat het je huid reinigt en acne helpt tegen te gaan. Het is ook een natuurlijk verzachtend middel, want het doordringt de huid en helpt bij het produceren van collageen. Daarnaast is het een goede natuurlijke behandeling tegen rimpels, omdat het de huid herstelt en verjongt. Dip elke avond voor het slapen gaan een katoenen doek in de wonderolie. Masseer het vervolgens in op de gerimpelde huid. Gebruik alleen een kleine hoeveelheid, vooral rond de ogen.

Voor je wimpers en wenkbrauwen

Veel vrouwen gebruiken castor olie ook voor hun wenkbrauwen en wimpers, omdat dit de haartjes langer en voller zou maken. Niets is bewezen, maar velen zijn tevreden. Je kunt elke avond voor je naar bed gaat de olie op je wimpers plaatsen. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een lege mascara tube. Was het er 's ochtends weer van af. Test of het voor jouw werkt. Bij irritatie moet je natuurlijk direct stoppen. Bestel hier goedkoop castor olie

Bijwerkingen van castor olie

Zoveel goeds over castor olie! Zijn er nog nare dingen over te vertellen? Castor olie is normaal wel veilig, wanneer je het goed en gematigd gebruikt. Echter, zwangere vrouwen, mensen met een darm-blokkade, darmziektes of buikpijn, mogen castor olie niet innemen voordat een arts goedkeuring heeft gegeven. Let op: al deze gebruiksmethoden zijn voorbeelden uit ervaringen, dus niet medisch bewezen. Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 23 juni 2010 en werd op 28 januari 2021 geactualiseerd.