Deze castor olie behandeling voorkomt droog haar!

Wij zijn dol op castor olie. En dan het liefst Jamaican Black Castor Olie, want deze olie dringt diep het haar binnen en werkt echt perfect tegen droog haar. Castor olie heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen de haarzakjes te reinigen. Hierdoor stimuleer je de haargroei. Genoeg voordelen dus om met deze olie aan de slag te gaan.

Droog haar? Castor olie!

Castor olie werkt dus perfect tegen droog haar. En met de steeds kouder wordende temperatuur kun je vast wel een goede behandeling voor je haar gebruiken. Wat heb je nodig?
  • Jamaican Black Castor Olie (kan ook met gewone castor olie zijn, maar JBCO heeft extra voordelen)
  • Een applicator flesje (deze flesjes zijn vaak in voordeel winkels te koop. Als je die niet kunt vinden, kun je de olie ook gewoon met je vingers aanbrengen. De applicator maakt het alleen wat makkelijker)
  • Een kommetje
  • Argan olie of kokosolie. Welke olie je kiest, is afhankelijk van je eigen wensen. Argan olie herstelt dof, droog en beschadigd haar en laat het mooi glanzen. Kokosolie dringt diep het haar binnen en stimuleert de haargroei.
  • Heet water
  • Plastic kap
  • Handdoek

Castor olie behandeling

Mix 3 delen castor olie of jbco met 1 deel kokosolie of argan olie in de applicator fles. Plaats de fles in een kom met heet water zodat de mix wat minder dik wordt en laat het even staan. Maak je haar ondertussen vochtig en verdeel het in 6 delen (mag natuurlijk ook minder of meer, afhankelijk van wat jij zelf fijn vindt). Breng vervolgens de olie aan van wortel tot punt en twist of vlecht je haar. Als je helemaal klaar bent, doe je een plastic kap om je hoofd. Maak ook een handdoek warm (dip het in heet water) en bind die om de plastic kap. Nu kun je 30 minuten even relaxen, stofzuigen, tv-kijken, werken, etc. De olie doet zijn werk. Na 30 minuten kun je de olie goed uitspoelen en vervolgen met een leave-in conditioner. Stijl je haar als gewoonlijk en je bent klaar! Bestel hier Jamaican Black Castor Olie!

Het resultaat van de castor olie behandeling

Als je deze castor olie behandeling voor het eerst doet, zul je merken dat je haar na de behandeling veel zachter is en minder droog aanvoelt. Tussen de wasbeurten door hoef je minder vaak je haar te hydrateren. Je kunt deze behandeling ook gebruiken als pre-poo of juist na het wassen met shampoo. Probeer zoveel mogelijk uit en kom erachter wat het beste is voor jouw haar. Je kunt de behandeling bijvoorbeeld 1x per maand doen of om de week. Afhankelijk van de conditie van je haar.

Wat is jouw favoriete behandeling tegen droog haar?

foto: @dessire.e/pinterest