DIY || Clarifing shampoo van zeezout

diy clearifing shampoo van zeezout Of je nou een relaxer hebt of je natuurlijke krullen draagt; de clarifying shampoo is een must-have die je zeker altijd in huis moet hebben. Dit is een shampoo die oliën, moisturizers en alle andere haarverzorgingsproducten uit je haar weet te halen. Met een combinatie van zeezout en je favoriete shampoo heb je binnen enkele minuten je eigen clarifying shampoo gemaakt!

Zee zout in je shampoo?

Zee zout werkt uitstekend om niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid mee schoon te krijgen. Het zeezout zorgt ervoor dat alle producten die zich nog in je haar bevinden (in het Engels spreken ze dan over 'build-up') eruit worden gewassen. En dat is nou net wat het resultaat moet zijn van een clarifying shampoo (lees hier meer over de clarifying shampoo). Wat je dus simpelweg nodig hebt is een shampoo naar keuze (bestel hier) - dit kan een moisturizing shampoo zijn, grof zeezout (bestel hier) en baking soda (lees hier meer over baking soda voor je haar). Je zou er eventueel ook wat kokosolie bij kunnen doen. Met de mix was je je haar gewoon zoals je gewend bent, maar besteed extra aandacht aan je hoofdhuid. Vergeet daarna niet om een conditioner te gebruiken. Het resultaat? Heerlijk zacht en schoon haar!

Toch liever kopen? --> Lush Big Sea Salt Shampoo

Het merk Lush verkoopt ook een zeezout shampoo die erg populair is. Naast zeezout bevat deze shampoo ook een aantal olien en zorgt de toevoeging van limoen voor een heerlijke geur. De Big Shampoo kost €18,25 en kun je hier bestellen.

diy clearifing shampoo van zeezout lush sea salt shampoo