Donkere kringen onder je ogen verwijderen

Donkere kringen onder je ogen kunnen er voor zorgen dat je er vermoeid en soms zelfs veel ouder uitziet dan je werkelijk bent. De donkere kringen kunnen erfelijk zijn, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld te weinig slaap, het roken van sigaretten of stress. Hoe kun je de donkere kringen onder je ogen verwijderen?

Make up - de oranje concealer

Donkere kringen onder je ogen verwijderen met oranje concealer Met make-up kun je best veel bereiken. Zo kun je met make-up de illusie wekken dat je een heel ander gezichtsvorm hebt. Je kunt er tevens onzuiverheden mee weg werken. Dit doe je door een concealer aan te brengen. In plaats van een 'normale' concealer te gebruiken, kun je - om de donkere kringen onder je ogen weg te werken - gebruik maken van een kleur corrigerende concealer. Blogger Benay Vaneese, laat in deze blogpost goed zien wat het effect is van zo'n oranje concealer. Het werkt als volgt:
  • breng de oranje concealer aan op de donkere plekken onder je ogen.
  • Over de concealer breng je daarna je favoriete foundation aan.
Check de before & after foto's van Benay Vaneese.

Donkere kringen onder je eigen vervagen met deze home made producten

skin_icing_komkommer Er zijn heel wat 'huismiddeltjes' die je kunt gebruiken om donkere kringen onder je ogen te doen vervagen. Ik zeg vervagen, omdat ze waarschijnlijk niet helemaal weg zullen gaan. Dit kun je doen:
  • Gebruik amandelolie: dit kun je dagelijks doen voor het slapen gaan. Masseer de amandelolie onder je ogen en laat het de hele nacht intrekken. De volgende ochtend was je de olie er met koud water af.
  • Komkommer: dit is de meest bekende methode om zowel wallen als donkere kringen onder je ogen te verminderen. Komkommers maken de huid wat lichter en zorgen ook voor wat extra verfrissing. Het enige wat je hoeft te doen is twee koude plakjes komkommer voor 10 minuten op je ogen te laten rusten. Herhaal dit dagelijks bijvoorbeeld twee keer gedurende een week.
  • Limoensap: limoensap wordt gebruikt om zowel haar en huid te verlichten. De verse limoensap kun je met behulp van een katoenen doek onder de ogen aanbrengen. Dit moet je dan wel dagelijks een week (of meer) volhouden. De huid onder de ogen wordt dan langzaam lichter.
Voor al deze methodes: check eerst goed of je huid wel tegen deze producten kan! Niets is zo vervelend als een allergische reactie of irritatie van de huis na het gebruik van deze producten.

Injecties

Donkere kringen onder je ogen verwijderen Wil je voor een langere tijd van je donkere kringen af? Tegenwoordig zijn de injecties helemaal populair. Je kunt dus naar bepaalde klinieken gaan die middels injecties de donkere plekken verwijderen. Binnen enkele minuten zijn ze klaar met je en het resultaat kan, afhankelijk van de fillers die worden gebruikt, zo'n 1 tot 5 jaar zichtbaar blijven. Ik zelf ben geen voorstander van dit soort injecties, maar gezien de hoeveelheid jonge vrouwen die er gebruik van maken lijkt het een populaire methode te zijn. Een bekende dermatologische arts die de behandelingen uitvoert in Hollywood is dokter Simon Ourian. Hij behandelt ook sterren als Kylie Jenner (om o.a. haar volle lippen te creëren) en Kim Kardashian. Als je dit zelf ook wilt doen: laat je altijd goed informeren. Ga langs bij verschillende klinieken, bekijk de voor- en nadelen en neem geen overhaaste beslissingen! Tot die tijd kun je gerust aan de gang met natuurlijke methodes of gebruik je simpelweg make-up om het een en ander te kunnen verbloemen! Heb jij nog tips om donkere plekken onder je ogen te verminderen? Deel ze in de comments!