Je eigen satijnen muts maken. Het kan!

De satijnen muts of hoofddoek is een must voor iedere vrouw met krullend of kroeshaar. De stof is erg soepel, voelt heerlijk aan en glanst. Het is veel zachter voor je haar en zorgt er - in tegenstelling tot katoen - voor dat je haar voldoende vocht blijft behouden. Waarschijnlijk slaap je al jaren lang met een hoofddoek op. Is deze van een katoenen stof, vervang hem dan door satijn. In de meeste afro shops vind je dit soort hoofddoeken in verschillende vormen en maten. Zo heb je de muts vorm, een vierkante doek of de 'zak'-vorm (eentje die als een zak om je hoofd zit en je met touwtjes kunt vastmaken).

Satijnen muts maken

Heb je zin in een leuke DIY en vind je het heerlijk om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je ook altijd je eigen satijnen muts maken. Een super leuk idee voor wanneer je geen hoofddoek kan vinden die je mooi vindt. Maar ook wanneer je een hele grote bos haar hebt, dat lastig past onder een reguliere satijnen hoofddoek of er eentje wilt maken speciaal voor je dochter; zo kun je ook zelf de maat van de hoofddoek of het mutsje bepalen. Bekijk hier een video met vier verschillende soorten satijnen mutsen:

Liever geen satijnen hoofddoek of muts?

Je kunt er ook voor kiezen om de hoofddoek of muts te vervangen voor een satijnen kussensloop. Deze is handig voor wanneer je er niet van houdt om 's avonds iets om je hoofd te binden. Satijnen kussenslopen kun je online vinden of in winkels waar beddengoed verkocht wordt.
Foto via: SatinBonnetBoutique