Zo lijken je extensions weer als nieuw! (Video!)

Extensions van echt haar (bijvoorbeeld Brazilian, Peruvian of Malaysian) zijn best prijzig. Natuurlijk wil je er dan het liefst zo lang mogelijk gebruik van maken. Een goede verzorging van je extensions is daarom heel belangrijk. Zijn jouw weave banen na gebruik helemaal in de klit geraakt? Is de glans weg? Dan kun je het volgende doen:

1. Extensions uitkammen

Voordat je het gaat wassen, kun je het beste je haar extensions uitkammen. Dit kun je vergemakkelijken door een mix van water en extra vergine olijfolie in het haar te spuiten met een spuitflesje. Gebruik daarna een goede haarborstel (zoals de Denman Brush) om het haar mee uit te kammen. Start - net als bij je eigen haar - bij de punten en werken dan naar boven toe.

2. Pre- wash

Als het haar heel erg vuil en oud is, kun je een pre-wash doen. Vul je gootsteen of een bak met warm water, clarifying shampoo en azijn. Probeer de banen van je extensions niet nat te maken. Houd je extensions voor ongeveer 5 minuten in het water. Je zult zien hoeveel vuil ervan af komt.

3. Wassen

Nu kun je beginnen met het wassen van je extensions. Dit kan je doen met je favoriete shampoo (het liefst een moisturizing shampoo) Vergeet niet de banen te wassen!

4. Stomen

Om je extensions extra zacht te maken, kun je het haar ook een stoombehandeling geven. Na het wassen met een shampoo, breng je een conditioner aan op het haar. Vervolgens doe je het haar in een plastic zakje. Vul een bak met heet water en doe de zakjes haar erin. Op deze manier gaat het lekker stomen. Na 5 à 10 minuten kun je het haar eruit halen.

5. Drogen

Als laatste, na het stomen, droog je het haar met een handdoek. Hang elke baan aan een hanger en laat ze lekker drogen door de lucht. Check hieronder een video met een stap voor stap uitleg en bekijk hoe mooi het resultaat is!
bron: Youtube Philip Eric