Het verschil tussen Jamaican Black Castor Olie en 'gewone' castor olie

Jamaican Black Castor Olie wordt niets voor niets ook wel wonderolie genoemd. Veel mannen en vrouwen zijn er gek op en op internet kun je talloze filmpjes vinden van vrouwen die dikker en voller haar hebben gekregen door het gebruik van Jamaican Black Castor Oil (JBCO). Maar wat maakt deze olie zo anders, dat iedereen er zo dol op is?

Zo verschilt Jamaican Black Castor Olie van normale castor olie

JBCO wordt, net als gewone castor olie, gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. Het verschil zit echter in de verwerkingsmethode. Terwijl castor olie wordt geperst uit verse zaden, wordt Jamaican Black Castor Olie geperst uit geroosterde zaden. Alhoewel dit verschil niet groot lijkt te zijn, zorgt het er wel voor dat JBCO andere resultaten geeft. Zo geeft het roosteren van de zaden, de olie een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen. Hoe werkt dit? pH waarden worden uitgedrukt op een logaritmische schaal die varieert van '0' tot '14'. Er wordt van een zure stof gesproken als de waarde dichter bij de '0' ligt en van een alkalische of basische stof als de waarde dichter bij de '14' ligt. Een pH waarde van '7', noemt men neutraal. Zuren zullen de haren verharden en verdichten, terwijl alkalische stoffen de haren laten uitzetten en de haarschacht verzachten. Je haar heeft een pH waarde van '5'. Water heeft bijvoorbeeld een pH waarde van '7'. Logisch dus dat je haar opzwelt wanneer het nat is! Aangezien de pH waarde van JBCO hoger (en dus alkalischer) is, wordt niet alleen de hoofdhuid beter gereinigd, maar kan de olie ook beter het haar binnen dringen. Alkalische stoffen kunnen de haarschacht namelijk openen. Perfect voor als je wat dikker haar wilt dus. Een tweede verschil is dat Jamaican Black Castor Olie een iets lichtere en dunnere olie is dan normale castor olie. Hierdoor is het ook fijner en gemakkelijker om aan te brengen. In het kort is JBCO goed voor:
  • een droge hoofdhuid
  • een droge hoofdhuid dat schilfert
  • het dikker maken van je haar
  • de hoofdhuid exfoliëren, zodat het haar goed kan groeien

Hoe kun je het gebruiken?

Jamaican Black Castor Olie kun je op verschillende manieren gebruiken:
  1. Pre-poo: warm de olie op en breng het aan op je hoofdhuid en op de haarpunten. Doe een warme doek om je hoofd en laat het de hele nacht intrekken. Was en condition je haar de volgende dag.
  2. Beschermende haarstijl: Heb je (nep)vlechten in je haar? Bescherm dan voornamelijk je haarlijn door een paar keer per week de JBCO aan te brengen.
  3. Styling: Gebruik JBCO als haargel! Wil je graag een strakke staart of knot? Maak dan je haar een beetje vochtig, breng JBCO aan bij je haarlijn en iets verder naar achter. Bind een satijnen doek en ga ermee slapen. De volgende ochtend is je haar, zonder het gebruik van gel, toch strak en plat.
  4. Huidverzorging: Je kunt JBCO voor je huid gebruiken. Verwijder je make up met de oil cleansing method
Jamaican Black Castor Oil kun je vinden in een afro shop bij jou in de buurt. Je kunt de olie ook online kopen.

Hoe gebruik jij JBCO?