Hoe poreus is jouw haar?

Vrouwen die hun haren chemisch behandelen, weten dat het haar zwakker en poreuzer wordt. De poreusheid van het haar wordt bepaald door de hoeveelheid vocht dat het haar kan opnemen. Haar dat heel erg poreus is, zal weinig vocht vasthouden, heel droog aanvoelen en als gevolg hiervan breken. Zoals al gezegd, voelt poreus haar erg droog. Poreus haar kan heel veel water absorberen. Normaal haar kan zo'n 30% water van zijn gewicht absorberen (tijdens het wassen), terwijl extreem poreus haar tot 50% water absorbeert. Dus, hoe poreuzer je haar, hoe meer water of vocht het haar absorbeert. Dat lijkt heel goed, maar er zijn twee nadelen hieraan: 1.Extreem poreus haar absorbeert meer water wanneer het nat is, maar verliest nog meer wanneer het haar droog is. Dit is het resultaat van een beschadigde schubbenlaag. Het water vloeit er net zo hard weer uit, als dat het erin is gekomen. De haarschubben staan open of zijn beschadigd, waardoor het haar geen vocht kan vasthouden. 2. Haar dat nat is, zal rekken en iets langer worden. Hoe meer water het haar absorbeert, hoe verder het haar zal rekken. Zodra het haar voorbij de comfortabele 30% rekt, zal het zwakker en zwakker worden. Als dit heel vaak gebeurd, zal het haar uiteindelijk breken. Daarom is het ook niet raadzaam om het haar te vaak, te vochtig te houden. Vocht is goed voor het haar, maar teveel vocht zal het haar juist beschadigen. Test de poreusheid van je haar Je kunt heel gemakkelijk zelf thuis de poreusheid van je haar testen.Vul een bak met water en laat het even staan totdat het kamertemperatuur heeft bereikt. Zorg ervoor dat je haar schoon is en pluk een haar uit je hoofd. Leg het haar voorzichtig op de oppervlakte van het water. Bekijk op welke manier het haar zinkt. Als je haar gezond is (en waarschijnlijk niet chemisch is behandeld), zal het haar voor een lange tijd blijven drijven op het water. Extreem poreus haar zal direct naar beneden zinken. Dus: hoe poreuzer je haar is, hoe sneller het zal zinken. Oplossingen tegen poreusheid
  • Proteïne behandelingen. Je haar regelmatig een proteïne behandeling geven, zorgt voor sterker haar dat het vocht beter absorbeert en vasthoud.
  • Appelciderazijn. Een spoeling met Appelciderazijn helpt tegen poreus haar. Mix een kwart beker appelciderazijn met twee koppen koud water en spoel je haar hiermee na het wassen met shampoo en conditioner.
  • Acid Shampoo en conditioner. Dit zijn shampoo's en conditioners die zuren bevatten. Vaak hebben shampoos en conditioner die bedoeld zijn voor gekleurd haar deze zuren.
Heb jij enig idee hoe poreus jouw haar is?
bron & Bron