How to: afkicken van de stijl- en krultang

Een hele poos geleden kocht ik een geweldige stijltang van Chi.Volgens mij had ik er ook echt veel geld voor betaald. Maar ik was er dus super blij mee toen ik het resultaat van de tang zag. Binnen no-time super glad haar. Ik had de tang in de tijd dat ik niet echt goed wist hoe ik mijn haar moest verzorgen. Mijn haar was gerelaxed, ik waste het vaak alleen met shampoo en deed niet echt aan moisturizen en sealen. Het enige dat ik gebruikte was een serum om mijn haar te beschermen tegen de hitte. Ik vond het resultaat zo mooi, dat ik bijna elke dag mijn beloved stijltang tevoorschijn haalde. Op een gegeven moment bedacht ik mij dat het niet zo slim was om de tang elke dag te gebruiken en ben ik gaan 'afkicken'. Wrappen en vlechten Omdat ik mijn haar graag steil wilde, ging ik op zoek naar andere manieren om het haar stijl te krijgen. Een goede manier om relaxed haar mooi stijl te houden, is door het te wrappen. Het is wel even oefenen als je het voor het eerst doet(Check HIER een goed filmpje), maar het is echt ideaal en scheelt veel tijd in de ochtend. Als je natural hair hebt, kun je je haar ook wrappen, maar dat is meer om je haar te stretchen. meg_afkicken_stijl_krultang meg_afkicken_stijl_krultang2 Ook mooie krullen kun je zonder hitte realiseren. Vlecht of twist je haar gewoon de avond voordat je gaat slapen. De volgende dag hoef je ze er alleen maar uit te halen. Soms doe ik er nog wat nep haar bij (clip-ins) en die vlecht ik dan mee met mijn eigen haar, voor een vollere bos krullen. Op de foto hierboven, wilde ik een kleine slag in het haar Knotten en staarten high_bun8 Iets dat heel goed werkte: geen los haar meer. Om het los te dragen, vond ik altijd dat de stijltang nodig was. Maar als je het niet los draagt, heb je natuurlijk ook geen reden om de stijltang te gebruiken. Goede alternatieven zijn staartjes en knotten. Het ziet er leuk uit en je bent snel klaar. Fake it! 30x box braids haarstijlen The easy way...noem ik dit. Met nep haar, hoef je je geen zorgen te maken dat je je eigen haar beschadigd. Maar dan moet ik er wel bij zeggen dat je je eigen haar vooral moet blijven verzorgen. Daarnaast zijn box braids ook altijd een gemakkelijk en leuk alternatief. Je bent voor zeker 4 weken vrij van je stijl- of krultang. Let it burn.. En dan als laatste: let it burn... Want als je haar echt beschadigd is van alle stijltangen en föhns, merk je dat gauw genoeg. Je haar gaat heel erg hard aanvoelen, breekt snel en wordt heel erg dof. Als je dit merkt, ga je er uiteindelijk zelf wel mee stoppen en grijp je waarschijnlijk naar de oplossingen die hierboven zijn beschreven. Ben je natural? Dan kan het veelvoudig gebruik van een stijltang er ook voor zorgen dat je krulpatroon veranderd. Dat is best jammer.. Ik ben echt totaal niet tegen het gebruik van een stijl- of krultang. Ik vind het juist heel handig en fijn om in huis te hebben. In deze post lees je trouwens goede tips om je haar voor te bereiden op hitte. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Was/ben jij verslaafd aan de stijl- of krultang?

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!