Je krullen mooi houden met de 'Ananas'-methode

pinapple Stel je eens voor dat je uren lang bezig bent geweest met het twisten van je haar. De volgende ochtend maak je de twists los en heb je prachtige krullen. Om diezelfde avond en de daarop volgende avonden nou wéér al je haar te twisten, wordt op een gegeven moment echt gekken-werk. Maar hoe zorg je er dan voor dat je meerdere dagen van je mooie krullen kunt genieten? Een goede methode om je krullen mooi te houden is om 's avonds gebruik te maken van de Ananas-methode (Pinapple-Mehthod). Dit is een methode waarbij je ervoor zorgt dat je krullen omhoog blijven en je dus niet op ze kunt liggen. Dit heb je nodig:
  • Haarelastiek
  • Je favoriete moisturizer en olie
  • Hoofddoek
Aan de slag: Gebruik eerst je moisurizer en seal deze in je haar met je favoriete olie. Zo 'refresh' je je krullen weer. Breng al je krullen omhoog en bindt ze vast met je haarelastiek. Gebruik altijd een elastiek zonder een metalen sluiting. Bind vervolgens de hoofddoek. Je kunt ervoor kiezen om je haar helemaal te bedekken met de hoofddoek, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de krullen 'vrij' te laten. Het hangt voornamelijk van de lengte van je haar af. De volgende ochtend verwijder je de hoofddoek en zul je merken dat je krullen mooier zijn gebleven. Een ander bijkomend voordeel is dat je door het elastiek je haar tevens 'stretcht'. Extra Tips:
  • Is je haar niet lang genoeg om een hoge staart te maken? Dan kun je ook twee staarten maken. Verdeel je haar (horizontaal) in tweeën Het voorste gedeelte bind je omhoog. Het achterste gedeelte probeer je dan ook zoveel mogelijk omhoog te binden, zodat je niet vol op je krullen kan liggen wanneer je ligt te slapen.
  • Wanneer je korter haar hebt kun je de haarelastiekjes achterwege laten. Je gebruikt dan alleen de hoofddoek om je haar omhoog te houden.
  • Draag jij een weave en heb je er krullen in gemaakt? Ook dan kun je de Ananas methode gebruiken!