Kroes en krullend haar uitkammen. Dit is wat je moet weten.

Kroes en krullend haar uitkammen

Als we jou vragen wat jij in jouw kinderjaren als het meest pijnlijke hebt ervaren tijdens de haarverzorging, dan zal ‘het haar uitkammen’ jouw antwoord kunnen zijn. Kroes en krullend haar raakt gauw in de klit. Het uitkammen kost vaak veel tijd en geduld. Met de juiste borstels, producten en technieken is het kammen van kroeshaar heel gemakkelijk en – heel belangrijk – helemaal niet meer pijnlijk. 

Er bestaat geen one size fits all in de verzorging van kroes en krullende haar. Iedere krul is anders en vraagt om een andere verzorging. Daarnaast heb jij zo je eigen wensen als het gaat om de styling. Pijn tijdens het kammen kun je voorkomen door:

  • Eerst het haar te hydrateren met een leave-in conditioner op waterbasis. Kam het haar niet als het droog is. 
  • Het haar in delen uit te kammen. Start bij de haarpunten en werk naar de haarwortels toe. 

De afgelopen jaren zijn er verschillende haarborstels op de markt gekomen die het uitkammen makkelijker maken en tegelijkertijd voor een mooie kruldefinitie zorgen.

Tangle Teezer

Tangle Teezer

De Tangle Teezer is een idee van de Engelse haarstylist Shaun P. Hij pitchte de Tangle Teezer bij het populaire tv-programma Dragons’ Den (een programma waarbij ondernemers hun idee mogen presenteren om investeerders aan te trekken), maar werd afgewezen. Kijkers van het programma waren wél enthousiast en bezochten na de uitzending massaal de website van Shaun P. Het eerste jaar werden zo’n 35.000 Tangle Teezers verkocht. 

De Tangle Teezer is een borstel die het haar gemakkelijk ontwart. Voor kroes en krullend haar is uitkammen altijd al een uitdaging geweest. Het doet pijn, duurt lang en kan leiden tot haarbreuk. Maar met de – speciaal voor kroes en krullend haar ontworpen – ‘Naturally Curly’ Tangle Teezer heb je hier geen last van. De borstel heeft lange en korte tanden. De lange tanden ontwarren, terwijl de korte tanden de haarschubben glad maken, zonder de krul weg te halen. En niet geheel onbelangrijk: het is pijnloos! Ook perfect te gebruiken voor het haar van kinderen.

Bestel de Tangle Teezer

 

Denman Brush

Denman Brush D3

Bestel de Denman Brush

Waar de Tangle Teezer voornamelijk bedoeld is om het haar uit te kammen, wordt de Denman Brush door velen gebruikt om een mooie kruldefinitie te creëren. Je kunt het beter omschrijven als een styling brush. Het probleem waarbij uitkammen resulteert in pluizig haar, is met deze borstel direct verholpen. 

Er zijn verschillende typen van de Denman Brush. De bekendste is de Denman D3 styling brush. Het bevat 7 rijen met nylon pinnen met wat ruimte ertussen. De borstelharen zitten op een rubbervormige kussen, wat uitstekend is om het haar glad te maken. Deze specifieke Denman Brush is te gebruiken voor elk type kroes en krullend haar. Ook (of juíst) type 4 heeft veel voordelen bij het gebruik van deze borstel. Gebruik het in combinatie met een curl defining crème voor een nog mooier resultaat. 

Felicia Leatherwood

Felicia Leatherwood Brush

 

Bestel de Felicia Leatherwood Brush

Celebrity Natural Hair Expert Felicia Leatherwood werkt al vele jaren samen met grote Amerikaanse artiesten zoals Issa Rae, Jill Scott en Teyonah Parris. Ze brengt iconische natural hairstyles naar de rode loper en inspireert velen. Met haar boodschap ‘loving your hair with natural care’ laat zij iedereen weten dat de liefde voor haar van binnenuit moet komen. 

Als hairstylist weet ze waar de zorgen en uitdagingen van haar klanten liggen. Veel van hen klaagden over het gebrek aan goede kammen en borstels voor kroes en krullend haar. Het uitkammen was niet alleen pijnlijk, maar zorgde ook voor heurbreuk en gespleten punten. Daar moest Felicia wat aan doen. Ze ontwierp de Detangler Brush, speciaal voor vrouwen met haartype 3 en 4. De borstelharen van deze borstel zijn wijd uit elkaar geplaatst. Het haar kan hierdoor langzaam bewegen, waardoor breuk en haaruitval worden voorkomen. De borstel trekt niet teveel aan het haar en de krulpatroon van de klant blijft in tact. 

Felicia Leatherwood Detangling Brush ging al tienduizenden keren over de (digitale) toonbank en won verschillende prijzen. 

De Tangle Teezer, Denman en Detangler Brush zijn alle drie lichte borstels die gemakkelijk in de hand liggen. De borstels maken het makkelijk om snel het haar uit te kammen en te stylen. Natuurlijk is de keuze van de haarbostel afhankelijk van jouw haartype en de wensen voor de styling.