Kroes en krullend haar verzorgen doe je zo!

Vergeet de langdurige twist outs, het plukje voor plukje definiëren van krullen en ingewikkelde methodes met extra veel haarproducten. We gaan back to basics! Voor mooi kroes en krullend haar heb je niet veel nodig. En toch, kroes en krullend straalt met een beetje extra liefde. Dat betekent niet dat de verzorging ervan ingewikkeld hoeft te zijn. Als je weet welke technieken en producten je kunt gebruiken is het verzorgen van kroes en krullend haar een fluitje van een cent. 


Reinigen
Schoon haar is gezond haar. Het wegwassen van vuil, resten van haarproducten en dode huidcellen, zonder dat daarbij de natuurlijke haarolie wordt verwijderd? Met een goede reinigingsmethode krijg je dat prima voor elkaar! Afhankelijk van de conditie van je haar, gebruik je een clarifying shampoo als het haar goed vuil is. TRESemmé Purify & Replenish Deep Cleanse shampoo maak het haar schoon, maar droogt het niet uit. Kies voor een Cleansing Conditioner als een milde reiniging voldoende is. DevaCurl No-Poo Original Zero Lather Cleansing Conditioner reinigt het haar, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor zachte en gedefinieerde krullen. 


Conditioning & Moisturizing
Het gebruik van een conditioner op kroes en krullend haar heeft zoveel voordelen: hydratatie, makkelijk doorkambaar en pluisvrij haar. Het is dan ook een onmisbare stap in de basis haarverzorging van dit haartype. Gebruik in elk geval:

  • Een deep conditioner. Een absolute must als je haar beschadigd is. Beschadiging van het haar kan komen door bijvoorbeeld het gebruik van teveel hitte. Een deep conditioner wordt vaak iets langer in het haar gelaten. Eventueel met de toevoeging van een warmtebron (onder de droogkap), zodat de conditioner diep het haar binnendringt. Geef je haar wekelijks een deep conditioning treatment, totdat het haar weer in goede conditie is. Vanaf dan kan het elke twee of vier weken worden bijgehouden. 
  • Een leave-in conditioner. De beste leave-in conditioner is er eentje die het haar de hele dag hydrateert, het haar doorkambaar maakt en de krullen laat stralen. Omdat kroes en krullend haar de eigenschap heeft om snel uit te drogen, is het belangrijk dat je kiest voor een leave-in conditioner op waterbasis. 
  • Een moisturizer. Moisturizers zijn intens, crème-achtige, dikke lotions. Vooral dik en grof haar kan hiervan profiteren. Heb je dunne en fijne krullen dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan een leave-in conditioner op waterbasis. 

Seal
De laatste stap in een basis haarverzorging voor kroes en krullend haar is het sealen van het haar met een haarboter of -olie. Oliën houden vocht vast en kunnen het haar versterken. Design Essentials Botanical Oils Hair Moisturizer bevat een mix van natuurlijke oliën gecombineerd met onder andere giseng en rozemarijn. Het herstelt de natuurlijke vochtbalans en laat het haar prachtig glanzen.

Heb je beschadigd of extreem droog haar, dan kun je kiezen voor een haarboter. Shea boter is één van de bekendste haarboters. Het is een hele zware boter dat wonderen doet voor beschadigd en broos haar. Een absolute must-have om krullen tot in de puntjes te versterken. Er zijn natuurlijk nog veel meer haarboters, zoals mango boter en cocoa boter. 

Oliën en boters kun je ook prima met elkaar mengen. As I Am Doublebutter Cream is een mix van verschillende haarboters aangevuld met oliën, zoals castor olie en jojoba olie. The best of both worlds!


Dat was makkelijk!
‘Moeilijk’ of ‘onhandelbaar’ haar bestaat niet. Verdiep je in de verschillende krultypes, bepaal de conditie van je haar en beslis vervolgens welke technieken en producten je gaat gebruiken. Met kennis over de basisverzorging van kroes en krullend haar is dat heel gemakkelijk.